Demersul Muzeului Țării Crișurilor, de promovare a culturii cinematografice românești, continuă cu conferința și proiecția filmului „Liceenii”, eveniment care va avea loc vineri, 23 august, și îl va avea ca invitat pe Ștefan Bănică Jr.

 

Conferința va avea loc de la ora 20.00, în Sala de conferințe a Muzeului Țării Crișurilor (Str. Armatei Române nr.1/A).

Ea include proiecția filmului „Liceenii”, regizat de Nicolae Corjos și lansat în 1986, ce a avut un rol semnificativ în peisajul cinematografic al epocii, devenind rapid un simbol al vieții adolescentine din România. Importanța sa transcende generațiile, păstrându-și relevanța și atractivitatea în rândul tinerilor de astăzi, fiind un reper cultural de necontestat.

Ștefan Bănică Jr. este unul dintre cei mai versatili și apreciați artiști din România, cu o carieră impresionantă care se întinde pe mai multe decenii, acoperind domenii diverse precum cinematografia, televiziunea și muzica. Debutând în anii ’80 cu rolul lui Guriță în serialul „Eroii nu au vârstă” și devenind rapid un nume emblematic prin interpretarea lui Mihai din filmul „Liceenii”, Ștefan Bănică Jr. a continuat să strălucească pe scena muzicală, fiind recunoscut pentru albumele de succes și spectacolele live. De-a lungul carierei sale, a fost onorat cu numeroase distincții, inclusiv Premiul ACIN pentru interpretare în 1987, pentru filmul „Liceenii”, Dublu Disc de Aur și Disc de Platină în 2002 pentru albumul „De dragoste… în toate felurile”, și Ordinul Cavalerului în 2004, acordat de Președinția României pentru contribuțiile sale culturale.

Intrarea este liberă în limita a 150 de locuri. Biletele gratuite pot fi ridicate de la casieria muzeului, începând cu data de 15 august, în intervalul orar 10.00-18.00.

Evenimentul este organizat de Muzeul Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal împreună cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor și în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Visit Oradea, Hotel Continental, Asociația „Prietenii Muzeului Țării Crișurilor” și Autogrand Oradea – Skoda.