Cea de-a patra seară a maratonului expozițional „Impuls”, organizat de Asociația Kiwanis Art și Departamentul de Arte Vizuale a Facultății de Arte, a avut loc joi, 24 mai, la Muzeul „Aurel Lazăr” din Oradea.

 

În cadrul expoziției a expus Ottilia Pfeil, studentă în anul III la Facultatea de Arte din Oradea, Departametul de Arte Vizuale, specializarea Grafică.

Gazda evenimentului a fost Aurel Chiriac, directorul Muzeului Țării Crișurilor Oradea, care, printre altele, a apreciat calitatea lucrărilor, a expunerii, dar și a lăudat și inițiativa organizarii proiectului „Impuls”, care își propune să susțină tinerii performanți în artă.

„Motivată de convingerea că arta are datoria să se aplece asupra problemelor cu care se confruntă lumea contemporană, și conștientă de faptul că una dintre aceste probleme o constituie conservarea mediului înconjurător, Ottilia Pfeil își construiește cu migală seria intitulată „Biota”. Sub ochiul ei curios, viața, în cele mai neobișnuite forme de manifestare, începe să își dezvăluie secretele. În lucrările expuse, sunt tratate teme precum unitatea și diversitatea ecosistemelor, importanța unor specii, sau importanța relaței dintre om și natură, omul fiind văzut ca parte integrată în natură, și explorate variațiunile și totodată similitudinea modelelor și structurilor naturale ca rezultat al interacțunii unor factori precum evoluția, forțele fizice, ambientul”, scrie Ștefan Gaie în catalogul artistei.

În cadrul vernisajului au mai luat cuvântul Corina Andor, decanul Facultății de Arte, Ioan Teofil Știop, șeful Departamentului de Arte Vizuale și Rodica Indig, președinta în exercițiu Kiwanis Art, care a prezentat catalogul proiectului, cuprinzând portofoliile celor șapte studenți implicați în proiect.

Proiectul „Impuls” este organizat de Asociația Kiwanis Art și Departamentul de Arte Vizuale al Universității din Oradea, și are ca obiectiv stimularea, evidențierea și promovarea atât la nivel local, cât și la nivel național a artiștilor studenți performanți.

Programul evenimentelor următoare este: sâmbătă, 26 mai, ora 17.00, la Muzeul Orașului Oradea, Cetatea Oradea, corp B, etaj 1 - Design vestimentar - Roxana Popa; 5 iunie, ora 18.00, la Filarmonica de Stat, concert vocal-instrumental susținut de: Ilisz Dominik (pian), Borbiró Timea (flaut), Maria Duțu (soprană), Dan Macavei (bariton), Dinu Șerban (bas). Din program vor face parte lucrări semnate de compozitorii: J.S. Bach. L.van Beethoven, F. Liszt, J. Haydn, W.A.Mozart, G.Verdi, O.Nicolai, Fr. Schubert, Fr. Borne, C.W.R. Gluck, N. Bretan. Expoziția este deschisă trei săptămâni.

Orădenii sunt așteptați să susțină, în continuare, excelența în artă.