În data de 2 iunie 2019, de la ora 9.00, la Bazinul „Ioan Alexandrescu” din Oradea, se va desfășura o nouă ediție a Swimathon.

 

Swimathon este o competiție simbolică în care oamenii se întâlnesc pentru a strânge fonduri pentru diverse cauze caritabile. Iată câteva dintre cele de anul acesta: susținerea unor tratamente costisitoare pentru copii născuți cu probleme grave de sănătate, sprijinirea unor fundații culturale, programe after-school pentru copii proveniți din familii cu probleme, achiziția unui microbuz pentru transportul celor afectați de sindromul Down, susținerea unui concurs județean de chimie pentru elevi, trimiterea la școală a unor copii din familii fără posibilități materiale, organizarea de tabere pentru copii, construirea de case de tip familial pentru copiii abandonați și multe altele.

„Veți auzi despre aceste proiecte din partea acelor oameni, poate chiar prieteni de-ai voștri, care au ales să le promoveze și să ajute la strângerea de fonduri. Ei sunt ambasadorii. Alții și-au făcut echipă și vor înota la Swimathon pentru a susține o cauză și a strânge cât mai mulți bani. Ei sunt înotătorii. Oamenii care vor sprijini financiar un proiect, indiferent de sumă, sunt donatorii. Apoi, mai există spectatorii, pe care, oricât de ciudat sună, ni-i dorim cât mai puțini. Cum? Foarte simplu! Orice sumă, oricât de mică, va transforma un simplu spectator, în donator. Cu cât vom fi mai mulți, cu atât vom putea face mai mult bine în jurul nostru”, explică reprezentanții Fundației Comunitare Oradea, organizatorii evenimentului.

Așadar, orădenii sunt așteptați, și la această ediție, să se implice în acest veritabil club al faptelor bune. Informații suplimentare se găsesc pe https://swimathon.fundatiacomunitaraoradea.ro/proiecte/.

Alege ce vrei să fii: ambasador, înotător, donator sau simplu spectator?