Târgul Gaudeamus în Oradea - Deschiderea oficială
Cea de-a VIII-a ediţie a Târgului Gaudeamus în Oradea a fost inaugurată oficial miercuri, 11 mai, de managerul general al radio Cluj, Bogdan Roşca, viceprimarul Arina Moş şi prof. univ. dr. Sorin Şipoş, preşedintele de onoare ale acestei ediţii.
„În această săptămână, în cultură, ora exactă se dă din cel mai frumos oraș din România, Oradea, capitala Art Nouveau a Europei în 2022”, a spus viceprimarul Arina Moş. „Piaţa Unirii a fost construită special pentru a aduce comunitatea împreună. Iar astfel de evenimente reușesc să aducă împreună o comunitate frumoasă, o comunitate culturală, a mai spus viceprimarul. „Două lucruri în viaţă ne fac mai înţelepţi, oamenii cu care ne întâlnim şi cărţile pe care le citim. Doar că în privinţa cărţilor avem libertatea de a alege ce citim sau ce recitim”, a mai spus viceprimarul.
Târgul va fi deschis până duminică, 15 mai (inclusiv), în intervalul orar 10.00-21.00. La această ediție participă 47 de expozanți, care aduc în fața publicului aproximativ 20.000 de titluri. Totodată, sunt programate să se desfășoare peste 30 de evenimente editoriale, au loc două ateliere de pictură, dar și o expoziție de pictură.
În pavilioanele expoziționale din Piața Unirii, vizitatorii vor găsi standuri cu cărți pentru copii, cărți de știință, beletristică, dar și CD-uri sau jocuri.
Bogdan Roșca, managerul general al Radio Cluj, a apreciat efortul și susținerea administrației locale în organizarea evenimentului, precum și importanța unei informări cât mai corecte în aceste vremuri.
„ Trăim vremuri tulburi și suntem asaltați de informații false. Nu există, cred, o cale mai bună de a-ți fabrica un scut împotriva acestor informații false, a dezinformării, a manipulării, decât cultura. Trebuie să fim tot timpul upgradați la zi cu informații noi, cu informații scrise de oameni responsabili în domeniul lor", a declarat Bogdan Roșca, manager general Radio Cluj.
Deschiderea oficială a târgului i-a revenit prof. univ. dr. Sorin Șipoș, directorul Şcolii doctorale de istorie din Oradea și președintele de onoare al acestei ediții.
„Oradea s-a fondat ca o urbe interetnică, interconfesională și reprezintă un centru important din toate punctele de vedere. De aceea, cartea, biblioteca, învățământul universitar reprezintă și au reprezentat repere importante pentru urbea de pe Criș. La acest festival de inteligență, de educație, de erudiție, îi invităm să participe pe toți orădenii, pe toți bihorenii”, a punctat prof. univ. dr. Sorin Șipoș.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.