Elevii claselor a II-a A și a II-a B de la Liceul „Don Orione” din Oradea au primit duminică, 28 mai, Prima Sfântă Împărtășanie, într-un cadru festiv.

Plini de emoție și bucurie, îmbrăcați în haine de sărbătoare, elevii claselor a II-a A și a II-a B de la Liceul „Don Orione” s-au întâlnit în curtea școlii, de unde, însoțiți de doamnele învățătoare, prof. Florina Șipos și prof. Iohana Florentina Păscar, de preoți, părinți, bunici, frați și alți invitați, au pornit în procesiune spre Biserica „Duminica Tuturor Sfinților”.

Copiii au fost pregătiți spiritual pentru acest eveniment solemn de preoții și profesorii școlii, care le-au explicat semnificația Împărtășaniei și a Spovezii și i-au îndrumat corespunzător.

În cursul zilei de vineri, 26 mai, elevii s-au spovedit la preoții Congregației „Don Orione”, iar sâmbătă seara, biserica a fost pregătită pentru marele eveniment, Sfânta Împărtășanie Solemnă.

Biserica Parohiei „Duminica Tuturor Sfintilor - Don Orione” din cartierul Ioșia Nord a fost duminică, 28 mai, arhiplină. În cadrul slujbei, copiii au adus laudă Celui Înviat ce a venit în sufletul lor prin cântec și rugăciune.

Liturghia a fost oficiată de preoții Valeriano Giacomelli, Gabriel Ciubotariu și Ugo Bozzi. Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele Valeriano Giacomelli, care i-a îndemnat pe copii să meargă cât mai des la biserică, pentru a fi bucurie și lumină în viața familiilor și a semenilor lor.

După Sfânta Liturghie, părintele Gabriel a adus mulțumiri tuturor celor care au contribuit la pregătirea acestui eveniment. Doamnele învățătoare Iohana Florentina Păscar și Florina Șipoș au înmânat fiecărui copil câte o diplomă, amintire de la Prima Spovadă și Sfânta Împărtășanie Solemnă, iar din partea bisericii au primit în dar cărți de rugăciune și cateheză, precum și dulciuri. Prin grija familiilor și a Congregației „Don Orione”, acest eveniment s-a încheiat cu o agapă frățească, în sala de evenimente din noua clădire a liceului. Părinții copiilor au adus platouri de mâncare gătită de ei sau comandată la restaurant, iar școala a oferit un tort uriaș pentru toți cei prezenți.

La fel ca în fiecare an, frumoasele rochițe albe, cu care au fost îmbrăcate fetițele la această ceremonie, au fost puse la dispoziție gratuit de școală.

Pentru momentul plin de har al primirii lui Isus, copiii au fost pregătiți de pr. Valeriano Giacomelli, pr. Gabriel Ciubotariu și de prof. de religie Nicoleta Arendaș, fiind îndrumați de doamnele profesoare Iohana Florentina Păscar și Florina Șipoș. A fost un adevărat timp de har revărsat peste comunitatea orionină.