Prima ediţie postpandemică Oradea Festifall s-a remarcat prin complexitatea şi efervescenţa evenimentelor organizate, pentru prima dată în Piaţa Uniri, Piaţa Ferdinand şi Vasile Alecsandri concomitent. Spectacole stradale, concerte, proiecţii, videomapping şi activităţi atractive pentru copii au convins zeci de mii de orădeni să iasă din case.

 

Programul a inclus multiple evenimente organizate în colaborare cu artişti locali şi ONG-uri, atât ca activităţi educaţionale cât şi cultural, dar şi o serie de concerte cu nume importante ale muzicii româneşti ca Inna, DJ Project, Florian Rus, Şuie Paparude, Macanache (în locul artistului Killa Fonic, care nu a putut ajunge din motive medicale), sau Carla’s Dreams, trupa care a închis programul Oradea Festifall, în aplauze urmate de focuri de artificii.

Pentru prima dată de la reabilitarea pieţei Ferdinand, aceasta a fost transformată în punct de atracţie prin amplasarea unei scene pentru Dj Set - Dinsubsol x FestiFall, care au mixat muzică live, food trucks, drink zone, cort destinat activităților pentru copii, o instalație de artă pentru spectacol de acrobații, dar şi felurite carusele, trenuleţe şi alte atracţii pentru copii.

În timpul zilei, deliciul vizitatorilor au fost reprezentaţiile de artă stradală Light Drummers, Nightingale (Piaţa Ferdinand) şi  Fairy Garden (V. Alecsandri), în timp ce seara publicul s-a bucurat de Giant Gentleman, două păpuşi uriaşe care se împrietenesc cu toţi trecătorii.

Palatul Episcopal Greco-Catolic a fost deschis publicului sub tema Palatul Artelor Digitale, care a găzduit o expoziţie multimedia a absolvenţilor din cadrul Facultăţii de Arte, Universitatea Oradea, expoziţia posterelor din cadrul proiectului publiCritic, iniţiat de Facultatea de Arte, Universitatea Creştină Partium, expoziţia de bijuterie de autor a Anei Dobraş şi Andrei Lupu, precum şi un laborator de explorare vizuală cu ajutorul inteligenţei artificiale Midjourney, susţinut de Oradea Tech Hub.
Supercoroana, logo-ul oraşului, a fost montată în faţa Teatrului şi la intrarea în Pasajul Vulturul Negru care, în fiecare seară a atras atenţia orădenilor prin sesiunile de video mapping. Evenimentul organizat de Oradea Heritage este dedicat Centenarului Încoronării Regelui Ferdinand I (15 octombrie 1922, la Alba Iulia) iar animaţiile au prezentat coroanele și mantiile celor doi regi, într-o ambianță potrivită stilului Art Nouveau.