Cortină de fier peste Marea Neagră - Manevre militare în Crimeea
Peste 1.500 de militari ruşi efectuează exerciţii în regiunea Crimeea, anunţă Ministerul Apărării de la Moscova, precizând că au fost mobilizate sute de avioane şi elicoptere militare, precum şi vehicule de asalt ale Flotei ruse a Mării Negre.
„Astăzi (ieri-n.r.) în Crimeea a început un amplu exerciţiu militar tactic", a comunicat luni Ministerul rus al Apărării, citat de site-ul agenţiei Tass.
La manevre participă 1.500 de militari, 300 de avioane şi elicoptere, precum şi vehicule amfibii de asalt ale Flotei militare ruse a Mării Negre.
„Unităţile vor exersa desfăşurarea rapidă de trupe în cel mai scurt timp posibil. Personal militar şi echipamente vor fi lansate din avioane", precizează Ministerul rus al Apărării.
Regiunea ucraineană Crimeea a fost anexată de Rusia în 2014.
Statele Unite au iniţiat joi, prin transferul a peste 300 de militari în Germania, o serie de teste privind noua strategie de mobilizare rapidă a trupelor în Europa în scopul suplimentării efectivelor pentru descurajarea unei posibile agresiuni a Rusiei. Peste 300 de militari americani de la Baza "Fort Bliss" din Texas au sosit joi în Germania. În total, în Germania şi Polonia urmau să fie transferaţi 1.500 de militari americani, care vor participa la exerciţii comune cu trupele din aceste ţări, informează agenţia Associated Press. Tancuri Abrams, vehicule blindate Bradley şi alte echipamente militare americane au fost trimise în Olanda, urmând să ajungă în Germania şi Polonia.
În urma anexării regiunii ucrainene Crimeea în 2014, Statele Unite au intensificat activităţile militare în Europa, în coordonare cu aliaţii din cadrul NATO. Strategia include staţionarea de batalioane multinaţionale în Estonia, Letonia, Lituania şi Polonia, sub comandamentul Marii Britanii, Canadei, Germanei şi Statelor Unite.
În plus, în cadrul „iniţiativei privind capacitatea de reacţie", Alianţa Nord-Atlantică elaborează planuri pentru transferul a câte 30 de unităţi terestre, aeriene şi navale în 30 de zile pentru suplimentarea efectivelor în situaţii de conflict. În plus, NATO a anunţat înfiinţarea a două comandamente militare - în Norfolk (Virginia) şi în Ulm (Germania) - pentru eficientizarea transferului efectivelor militare peste Atlantic în Europa în situaţii de criză. „Abilitatea noastră de a suplimenta rapid efectivele de luptă în zonele operaţionale este esenţială pentru proiectarea imediată a forţelor pentru susţinerea Alianţei Nord-Atlantice", a comunicat Comandamentul european al armatei SUA.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.