Jeremy Corbyn, liderul opoziției din Marea Britanie, a declarat marți că este pregătit să lupte în alegerile generale, dar prioritatea sa este să prevină producerea unui Brexit fără Acord, conform Reuters.

„Vrem alegeri generale, la fel cum vor toate partidele”, a transmis liderul Partidului Laburist, când a fost întrebat dacă susține organizarea de alegeri electorale sub orice circumstanțe.

„Prioritatea este să prevenim producerea unui Brexit fără acord în data de 31 octombrie, vom vedea ce se întâmplă după”, a adăugat liderul opoziției.

Corbyn nu a menționat dacă va susține o posibilă încercare a prim-ministrului Boris Johnson de a convoca alegeri.

„Haideți să vedem ce se întâmplă după ce trece proiectul de lege. Dacă vor fi convocate alegeri, sunt pregătit să lupt”, a concluzionat Corbyn.

Premierul britanic a sugerat că ar putea convoca alegeri generale dacă opoziția și rebelii din Partidul Conservator încearcă să blocheze opțiunea unui Brexit fără acord.

Păcăleli în parlament

Marea Britanie nu va amâna termenul de ieșire din Uniunea Europeană, dar „păcălelile” din Parlament împiedică Brexit, prin faptul că dau Uniunii Europene impresia că plecarea poate fi amânată sau anulată, a declarat ieri ministrul britanic de Externe, Dominic Raab.

„Nu va fi o altă amânare. Acum discutăm detaliile despre mecanismul backstop de la granița irlandeză”, a declarat Raab într-un interviu pentru publicația Sky News.

„Singurul lucru care ne trage înapoi, care ne împiedică să livrăm Brexit și să mergem mai departe, este sentimentul continuu din Bruxelles că păcălelile din Parlament vor duce la amânarea sau anularea Brexit”, a adăugat ministrul britanic de Externe.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a transmis luni că este determinat să finalizeze Brexit până în data de 31 octombrie - fără doar și poate - și nu va cere Bruxellesului o altă amânare.

„Sub nicio circumstanță nu voi cere Bruxellesului o amânare. Părăsim Uniunea Europeană în data de 31 octombrie, fără doar și poate”, a declarat Boris Johnson în fața Downing Street.

Readuce acordul May

Liderul Partidului Brexit, Nigel Farage, a declarat marți că nu are încredere în premierul britanic Boris Johnson când spune că va scoate Marea Britanie din Uniunea Europeană fără un acord, relatează site-ul agenției Reuters.

„Desigur, dacă premierul Boris Johnson spune că vom ieși, înseamnă că vom avea o ieșire curată...apoi noi, Partidul Brexit, va pune țara înaintea partidului și îi vom transmite domnului Johnson că vrem să ajutăm", a declarat Farage.

„Mă tem însă că premierul nu își dorește însă acest lucru și a exprimat acest lucru prin declarația sa de ieri. Intenționează să readucă acordul de retragere a lui May", a adăugat acesta.