Un imigrant afgan care a pătruns pe teritoriul ungar pe la frontiera cu Serbia a fost diagnosticat cu malaria, fiind internat şi tratat într-un spital din Budapesta, relatează site-ul agenţiei de presă ungare MTI.

Un specialist în infecţii de la spitalele St Istvan şi St Laszlo din Budapesta, Janos Szlavik, a declarat pentru postul de ştiri M1, miercuri seară, că un cetăţean afgan, care a imigrat în Ungaria în cursul zilei de marţi prin punctul de frontiera cu Serbia de la Roszke, a fost diagnosticat cu malaria.

Bărbatul, care în prezent se află într-un spital din Budapesta, fiind izolat, şi primeşte tratament corespunzător pentru malarie, a acuzat stări de febră în timpul procedurii de înregistrare. El a fost transportat la un spital din oraşul Szeged, unde a fost testat pentru malarie şi a primit un rezultat pozitiv.

Specialistul este de părere că bărbatul ar fi contractat virusul în Afganistan, dar simptomele au apărut după o perioadă mare de incubare.

Cetăţeanul afgan este al patrulea pacient imigrant care primeşte tratament pentru malarie în cursul acestui an. Potrivit lui Szlavik, toţi cei patru pacienţi îşi vor reveni. El a subliniat că malaria se transmite printr-o specie de ţânţari care nu există în Ungaria şi nu de la o persoană la alta, ceea ce înseamnă că cele patru cazuri nu reprezintă o ameninţare pentru populaţia ungară. Szlavik a precizat că spitalul St Laszlo tratează , în medie, 10-15 pacienţi infectaţi cu malaria pe an.