Stephen Barclay, ministrul britanic pentru Brexit, a declarat joi într-un interviu pentru publicația germană Die Welt că organizarea unui nou referendum pe tema Brexit ar exacerba diviziunea Marii Britanii.

 

Declarațiile făcute de ministrul britanic pentru Brexit sunt în conformitate cu părerea prim-ministrului britanic Theresa May, care a declarat în mai multe rânduri că organizarea unui nou referendum ar duce la divizare, atât în rândul Guvernului cât și în rândul cetățenilor.

„Un al doilea referendum ar provoca și mai multă divizare. Situația în care ne aflăm acum este nimic comparativ cu tensiunile pe care le-ar provoca un al doilea vot pe această temă. Ne va diviza și mai mult națiunea”, a declarat Stephen Barclay.

De asemenea, ministrul pentru Brexit a transmis că un al doilea referendum nu ar putea fi organizat înaintea alegerilor din Parlamentul European, care vor avea loc în luna mai. Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană este programată pentru data de 29 martie.

„Alegerile europene vor trebui să aibă loc în Marea Britanie. Acest lucru ar însemna o daună democratică, deoarece cetățenii care au votat pentru ieșirea Marii Britanii din UE vor trebui să voteze din nou la sfârșitul lunii mai”, a adăugat Stephen Barclay.

„Partenerii noștri europeni nu au cum să aibă un interes în organizarea unui nou referendum, deoarece ar provoca o reacție populistă”, a menționat ministrul.