Prin cererea sa privind organizarea unui nou referendum Brexit, Nigel Farage a încins spiritele atât în Marea Britanie, cât şi în jumătate de Europă. Partidul Laburist, principala formațiune de opoziție din Marea Britanie, a anunţat că nu susține ideea organizării unui al doilea referendum privind rămânerea țării în Uniunea Europeană, a declarat duminică liderul partidului, Jeremy Corbyn.

„Nu susținem sau cerem organizarea unui al doilea referendum; ceea ce am cerut este un vot semnificativ în Parlament”, a spus Corbyn, într-un interviu pentru ITV. Liderul Partidului Laburist exclude posibilitatea ca Marea Britanie să rămână pe piața unică a UE după Brexit. „Piața unică depinde de statutul de membru al Uniunii Europene. Avem o relație comercială cu Europa fără taxe, care se bazează pe accesul la această piață și pe accesul Europei la piața noastră? Da. Vom promova asta în cadrul negocierilor? Da. Am transmis asta Uniunii Europene din partea opoziției? Da. Trebuie să creăm o relație specială cu Uniunea Europeană”, a mai spus Corbyn. Jeremy Corbyn a mai precizat că partidul său va vota împotriva proiectului de lege privind Brexit, în cadrul celei de-a treia lecturi din Camera Comunelor, întrucât există îngrijorări privind protejarea democrației parlamentare și a drepturilor omului. „Dacă amendamentele noastre nu vor fi luate în calcul de către Guvern, vom vota împotriva proiectului de lege privind retragerea din UE, săptămâna viitoare. Am trasat liniile noastre în ceea ce privește responsabilitatea democratică, protejarea angajaților și a mediului, drepturile consumatorilor, drepturile omului”, a conchis Corbyn. Eurodeputatul britanic Nigel Farage, unul dintre cei mai fermi susţinători ai Brexit-ului, şi-a exprimat duminică îngrijorarea legată de posibilitatea ca votul britanicilor privind ieşirea ţării lor din Uniunea Europeană să fie răsturnat de un grup puternic de susţinători ai rămânerii în blocul comunitar, transmite Reuters.

În urmă cu câteva zile, Nigel Farage a subliniat că nu respinge ideea organizării unui al doilea referendum privind apartenenţa ţării sale la blocul comunitar, el explicând că tabăra favorabilă Brexit-ului ar ieşi din nou câştigătoare şi astfel s-ar pune capăt dezbaterii.