Președintele american Donald Trump a anunțat, ieri, câștigătorii mult anticipatelor premii „Fake News”, primele titluri vizate pe listă fiind postul CNN, cu cele mai multe menționări și cotidianul The New York Times.

 

Primul menționat pe listă este editorialistul The New York Times Paul Krugman, care a scris că preluarea prezidenției de către Donald Trump va provoca daune importante economiei din Statele Unite. Donald Trump a făcut, de asemenea, acuzații asupra unui reporter ABC News, care a relatat, în mod eronat, că președintele SUA l-a coordonat pe consilierul de Securitate Michael Flynn să intre în contact cu persoane din Rusia, pe perioada alegerilor electorale. Reporterul ABC News, Brian Ross, a fost suspendat o perioadă și ulterior mutat pe un alt proiect.

Alte publicații menționate au fost Time și Newsweek. TIME pentru că a publicat un articol care susținea că Trump ar fi mutat o statuetă a lui Martin Luther King Jr. din Biroul Oval, iar Newsweek pentru că au relatat că Prima Doamnă a Poloniei, Agata Kornhauser-Duda, nu ar fi dat mâna cu președintele SUA, în timpul unei vizite.

Potrivit site-ului oficial al Partidului Republican (GOP), pe ultimul loc se află subiectul „ingerințele Rusiei.”

„Și ultimul, dar nu cel din urmă: ingerinţele Rusiei! Ingerințele Rusiei reprezintă, cel mai probabil, cea mai mare păcăleală prezentată oamenilor din America. Nu există ingerinţe!”, a declarat Donald Trump în articolul în care a anunțat câștigătorii.

Deși președintele SUA consideră că 90% din articolele publicate în presă reprezintă știri negative, sau false, acesta a declarat că, totuși, „există mulți reporteri extraordinari”. Oficialul de la Casa Albă a menționat că în pofida lucrurilor relatate în diverse publicații, mandatul său prezidențial a cunocut mai multe succese.

„Stat Islamic a început să se retragă, economia noastră este în creștere, investițiile și locurile de muncă au început s-au întors în țară, și tot așa. Împreună, nu există ceva ce nu putem depăși, nici măcar o presă părtinitoare”, a declarat Donald Trump pe contul personal de Twitter.