Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, l-a avertizat vineri pe James Comey, directorul Biroului Federal de Investigaţii (FBI) demis marţi seară, să nu dezvăluie cumva presei „înregistrări ale conversaţiilor” între ei.

 

„Să sperăm că James Comey nu are înregistrări ale conversaţiilor noastre pe care să le ofere presei!”, a transmis Donald Trump vineri prin Twitter.

Joi seară, Donald Trump a declarat că James Comey i-a dat asigurări că nu este investigat în dosarul privind ingerinţele Rusiei în campania electorală prezidenţială din anul 2016. „Chiar l-am întrebat (pe James Comey - n.red.). I-am spus: „Dacă este posibil, îmi puteţi spune dacă sunt vizat de investigaţie?”. Mi-a răspuns: „Nu sunteţi investigat", a declarat Donald Trump într-un interviu acordat postului tv NBC. Însă Andrew McCabe, directorul interimar al FBI, a refuzat să confirme joi dacă l-a auzit pe James Comey spunând că preşedintele Donald Trump nu este vizat de investigaţia referitoare la ingerinţele ruse în campania electorală din Statele Unite. Andrew McCabe a fost audiat joi în Comisia pentru Informaţii a Senatului Statelor Unite, după ce Donald Trump l-a demis pe James Comey, directorul Biroului Federal de Investigaţii (FBI). Întrebat dacă l-a auzit pe James Comey spunând ceva despre posibila anchetare a lui Donald Trump pentru contactele cu Rusia în timpul campaniei electorale, Andrew McCabe a refuzat să răspundă. Donald Trump, preşedintele SUA, l-a demis pe James Comey, directorul FBI, deoarece ar fi gestionat în mod inadecvat investigaţia în cazul serverului de email privat utilizat de Hillary Clinton, însă demiterea intervine în contextul anchetei privind ingerinţele Rusiei în campania electorală. Potrivit unor oficiali de la Departamentul Justiţiei, James Comey a fost destituit pentru că ar fi încălcat principii şi proceduri judiciare dezvăluind public detalii despre investigaţia care o viza pe Hillary Clinton. În urmă cu câteva zile, Donald Trump l-a acuzat public pe James Comey că i-a permis lui Hillary Clinton, candidatul democrat în scrutinul prezidenţial din 2016, „multe lucruri rele” atunci când a stabilit că nu trebuia inculpată.