O căruţă şi un autoturism au fost implicate, luni seara, într-un accident de circulaţie produs pe DN76, în urma căruia un copil în vârstă de 5 ani şi 11 luni a murit. Copilul a fost resuscitat de echipajele de urgenţă ajunse la faţa locului, însă nu a mai putut fi salvat. Potrivit poliţiştilor, căruţa nu avea montat niciun dispozitiv de iluminat, iar bărbatul care conducea atelajul era băut.

 

Potrivit lt. col. Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor, în seara zilei de luni, 14 noiembrie a.c., la ora 20.20, inspectoratul a fost sesizat cu privire la producerea unui accident rutier în localitatea Hidișelu de Sus, la ieșirea înspre localitatea Tășad, eveniment în care au fost implicate un autoturism în care se aflau două persoane adulte și o căruță în care se aflau trei adulți și un copil. “Pentru salvarea victimelor, la locul accidentului au fost mobilizate operativ echipajul de pompieri militari din cadrul Detașamentului 2 Oradea, cu o autospecială de primă intervenție, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, autospeciala SMURD cu medic de urgență și un echipaj al SAJ. Echipajele medicale și cele de pompieri militari paramedici au procedat la evaluarea victimelor și acordarea îngrijirilor necesare celor șase persoane, în cazul copilului, aflat în stop cardio-respirator, efectuându-se manevre de resuscitare”, a transmis reprezentanta ISU Bihor.  Din păcate, în ciuda manevrelor de resuscitare, copilul nu a mai putut fi salvat, medicii declarând decesul acestuia. Celelalte persoane implicate nu au suferit răni grave. După evaluarea medicală de la faţa locului, nu s-a impus transportarea niciuneia la spital. Ieri, poliţiştii bihoreni au transmis că bărbatul care conducea căruţa era băut iar atelajul nu era semnalizat corespunzător. “Luni, 14 noiembrie a.c., la ora 20.20, pe DN 76, în afara localității bihorene Hidișelu de Sus, un bărbat de 33 de ani, din comuna Drăgești, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Oradea – Beiuș, în condiții ce urmează a fi stabilite din cercetări, a intrat în coliziune, din spate, cu un vehicul cu tracțiune animală, care nu avea montate dispozitive cu lumină / semnalizare, condus, în aceeași direcție, de un bărbat de 41 de ani, din comuna Drăgești.

În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că bărbatul de 41 de ani, care conducea atelajul, prezenta o concentrație alcoolică de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a precizat comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor. Potrivit acesteia, a fost întocmit dosar penal iar polițiștii Serviciului Rutier Bihor continuă cercetările în cauză sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.