Inspectorul de Poliție Județean Bihor a fost sesizat luni, 4 decembrie, la ora 16.17, prin 112 că, în timp ce săpa un șanț, în localitatea Lunca, județul Bihor, un bărbat ar fi fost prins sub malul de pământ, care s-ar fi surpat peste el.

La fața locului s-au deplasat polițiștii Secției nr.10 de Poliție Rurală Ștei, alături de polițiști criminaliști și de reprezentanți ai ITM Bihor.

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Crișana”, șanțul avea o adâncime de doi metri.

„Apelantul a precizat că victima era în totalitate acoperită, doar o mână fiind vizibilă la suprafață. Au fost mobilizate de urgență trei echipaje de pompieri militari din cadrul Stației Ștei, cu două autospeciale de intervenție cu modul de descarcerare și cu ambulanța SMURD a subunității, echipajul de Terapie Intensivă al SMURD Oradea și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Bihor. Pompierii au extras victima și au predat-o echipajelor medicale care au procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare. Din nefericire, bărbatul nu a mai putut fi salvat, medicul declarând decesul acestuia”, a declarat Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU „Crișana”.

Conform polițiștilor, victima a fost identificată ca fiind un bărbat de 53 de ani, din comuna Budureasa, județul Bihor.

Cauza exactă a decesului urmează să fie stabilită în urma efectuării necropsiei.

IPJ Bihor continuă cercetările sub coordonarea unui procuror, pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii tragicului eveniment.