Aproape 4.000 de persoane au fost legitimate și 335 de societăți    comerciale, mijloace de transport și autoturisme, verificate, duminică, pentru prevenirea răspândirii şi limitarea infectării cu noul coronavirus, în județul Bihor.

Poliţiştii bihoreni, alături de reprezentanţi ai unor instituţii de aplicare a legii din judeţul Bihor au continuat acțiunile în sistem integrat, în zonele publice aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în trafic, precum și în mijloacele de transport, pentru verificarea respectării prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19 în județul Bihor.

În cadrul acțiunilor desfășurate duminică, echipele mixte au acționat integrat, au legitimat 3.976 de persoane și au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertășia măsurilor sanitare    în 115 societăți comerciale, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fast food, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, piețe, târguri, parcuri și zone de agrement. De asemenea, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate 123 de autoturisme, precum și 97 de mijloace de transport, din care 33 de mijloace de transport public în comun.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 168 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 23.750 de lei. Dintre acestea, 147 de sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 15.750 de lei, au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, 20 de sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 7.000 de lei, au fost aplicate pentru    nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, iar o sancțiune, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, a fost aplicată pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

În cadrul misiunilor desfăşurate duminică, pentru prevenirea răspândirii Covid-19 în județul Bihor, au fost angrenați 214 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, 22 de cadre ale Poliției Locale Oradea, 20 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bihor, un pompier militar din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al judeţului Bihor, un inspector al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, un comisar al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, un inspector al Direcției de Sănătate Publică, precum și un inspector al Inspectoratului Teritorial de Muncă. Acțiunile de verificare vor continua zilnic, la nivelul județului Bihor, pentru prevenirea șilimitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19.

Începând cu data de 14 martie a fost prelungită starea de alertă cu încă 30 de zile. Totodată, a fost modificat intervalul orar în care este restricţionată deplasarea în afara locuinţei, interdicţia fiind valabilă în intervalul orar 22.00 - 05.00. De asemenea, a fost limitat gradul de ocupare a spaţiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică dispuse în localităţi/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă, la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, în județul Bihor pentru spaţiile de cazare din stațiunea Stâna de Vale.