Sfârşitul de săptămâna a adus controale inopinante din partea Jandarmeriei Bihor pe malul Crişului Repede, în zona localităţilor Sântion, Oradea, Fughiu si Tileagd.

Pentru descoperirea și descurajarea faptelor de braconaj piscicol sau a pescuitului fără permis, licență sau autorizație, în acest sfârșit de săptămână, Jandarmeria Bihor a efectuat controale pe râul Crișul Repede. În urma controalelor au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale, în cuantum de 1.800 lei si s-a ridicat un permis pe o perioada de 90 zile.

Din cele cinci sancțiuni, trei au fost aplicate pentru lipsă permis, o persoană a fost surprinsă cu șase undițe (admise fiind doar patru) și o alta pentru reținerea unei cantități mai mare de pește față de limita maximă admisă pentru o zi de pescuit.

Jandarmeria reaminteşte pe această cale, că în conformitate cu prevederile art. 58 din O.U.G nr. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura: pescuitul recreativ/sportiv al oricăror specii de pește sau alte viețuitoare acvatice vii, efectuate fără permis în habitatele piscicole naturale, constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 300 și 600 lei.

Pe aceeaşi cale Jandarmeria amintește că puteţi fi sancționați și dacă nu prezentați permisul, licența sau autorizația organelor abilitate, ori încălcați condițiilor din permis sau nu eliberați peștii prinși sub dimensiunile legale.