Nu mai puțin de 11 persoane, bănuite de influențarea declarațiilor, amenințări și inducerea în eroare a organelor judiciare, în cazul unei minore violate, au fost reținute de polițiștii bihoreni.

Polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca, cu sprijinul polițiștilor din Salonta, de la Serviciul de Ordine Publică, de la Secția nr.9 Cefa, alături de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor și de jandarmi bihoreni au pus în executare 13 mandate de aducere emise pe numele a 13 persoane (6 femei și 7 bărbați), cu vârste cuprinse între 17 și 50 de ani, toate din Tinca, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de influențarea declarațiilor, amenințări și inducerea în eroare a organelor judiciare.

Acestea sunt bănuite de polițiștii din Tinca că, în perioada 22 iunie - 23 iulie, ar fi încercat, prin oferirea de bani sau alte bunuri, amenințări și intimidări să determine o minoră de 15 ani, victimă a unei infracțiuni, să își retragă plângerea penală și să declare în mod mincinos aspecte nereale, într-un dosar penal în care se efectuau cercetări față de alte două persoane, rude ale acestora. De asemenea, prin constrângere și amenințare, ar fi determinat victima să realizeze o înregistrare audio ticluită, în care prezenta aspecte nereale, care să îi exonereze pe cei doi violatori de răspunderea penală în dosarul penal în care erau cercetați.

În urma audierilor, 11 persoane (5 femei și 6 bărbați) au fost reținute de polițiștii din Tinca pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, iar în cursul zilei de joi au fost prezentate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, în vederea dispunerii de măsuri legale.

Polițiștii continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru documentarea întregii activități infracționale a celor în cauză.