Echipajele Staţiei de Pompieri Aleşd au acţionat pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o pădure de foioase şi conifere din comuna Popeşti, în zona localităţii Pădurea Neagră.

Flăcările se manifestau violent atât la liziera pădurii, cât şi la coronamentul arborilor. Pompierii militari au reuşit să împiedice propagarea incendiului în întreaga pădure. Au fost afectate aproximativ două hectare de pădure. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

La nivel naţional, duminică, 24 iulie, situaţia raportată de Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă pentru ultimele 24 de ore arăta că au existat 209 incendii de vegetaţie în România, care au afectat o suprafaţă de 891 ha.

De asemenea, Inspectoratele pentru Situații de Urgență au desfășurat o misiune de transport privind distribuția de apă către zonele afectate, respectiv, o misiune de transport apă menajeră, iar autoritățile publice locale au efectuat 22 de misiuni dintre care, şase transporturi apă potabilă, opt transporturi de apă menajeră, opt transporturi de apă pentru animale.

Pentru diminuarea fenomenului de ardere a miriștilor de pe terenurile agricole și a vegetației uscate de pe pajiștile permanente, la nivel național, în mediul rural, s-au desfășurat 364 misiuni de patrulare cu autospecialele din dotarea serviciilor profesioniste și voluntare pentru situații de urgență, ce au vizat transmiterea de mesaje pre-înregistrate în vederea conștientizării riscului generat de temperaturile extreme. Dintre acestea, 216 misiuni au fost desfășurate de către personalul ISU, 1 cu ajutorul autorităților locale, 147 de către SVSU.

Totodată, au fost executate 31 de controale/verificări de prevenire în scopul preîntâmpinării riscului de producere  a incendiilor de miriști, turbării, litiere, păduri, stuf, tufăriş sau vegetaţie ierboasă, în urma cărora au fost aplicate 52 sancțiuni contravenționale, dintre care 45 avertismente și şapte amenzi, în cuantum de 8.000 lei.