Efectele vântului puternic în Bihor - Copaci şi stâlpi căzuţi
În seara zilei de luni și în cursul nopții de luni spre marți, în intervalul orar 21.40 - 00.20, pompierii militari bihoreni au intervenit în localitățile Oradea, Șinteu și Viișoara, pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase.
Astfel, pompierii Detașamentelor 1 și 2 Oradea au acționat în municipiu, pe strada Zidarilor, pentru înlăturarea unui copac căzut pe un autoturism și pe carosabil, pe strada Mierlei, pentru degajarea unei bucăți de tablă desprinsă de vântul puternic de pe acoperișul unei clădiri, pe strada Independenței, pentru îndepărtarea bucăților de sticlă spartă din ferestrele unei clădiri, care prezentau pericol pentru trecători, respectiv pe strada Sofiei, pentru îndepărtarea unui copac prăbușit pe carosabil.
De asemenea, echipajele Detașamentului de Pompieri Marghita au acționat în Viișoara, pentru degajarea a doi stâlpi de telefonie, iar pompierii Stației Aleșd au intervenit în Șinteu, unde au înlăturat un arbore doborât de vântul puternic pe carosabil.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana al județului Bihor recomandă cetățenilor ca, pe timpul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, să nu se deplaseze în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt. Totodată, se recomandă bihorenilor să îndepărteze copacii sau ramurile uscate, să asigure sau să înlăture, după caz, elementele de construcție aflate în echilibru instabil, care, pe timp de vijelie, ar putea cădea şi provoca victime ori pagube materiale. Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate. Nu în ultimul rând, se recomandă cetățenilor să anunțe imediat autoritățile, prin numărul 112, dacă au informații despre persoane care se află în pericol sau alte situații care pot afecta negativ comunitățile. Informații detaliate despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe AppStore și Google Play.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.