Băut la volan

Marți, 15 octombrie, în jurul orei 08.00, pe drumul județean 767, în Dobrești, Bihor, polițiștii Secției nr. 2 de Poliție Rurală Beiuș au depistat în trafic un bărbat de 39 de ani, din Roșia, Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările în cauză sunt continuate de polițiști rutieri din Beiuș.

Conducea un autoturism neînmatriculat

Tot pe 15 octombrie, la ora 16.45, pe strada Piața Dumbravei din Tinca, județul Bihor, polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca au depistat în trafic un bărbat de 27 de ani, localnic, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat. Cercetările în cauză continuă.

Val de sancțiuni pe străzile din Bihor

Aproape 100 de participanți la trafic, care au periclitat siguranța pe drumurile publice, au fost depistați și sancționați de polițiștii rutieri, în doar 24 de ore.

97 de participanți la trafic care au periclitat siguranța pe drumurile publice au fost sancționați contravenţional, cu amenzi în valoare totală de 46.015 lei.

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 4 conducători auto. Acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.

De asemenea, au fost oprite din a circula 6 autovehicule care nu prezentau siguranță pe drumurile publice. Astfel, certificatele de înmatriculare ale vehiculelor au fost retrase, până la remedierea problemelor constatate.

În cadrul acțiunii, 56 de conducători auto au fost depistați în timp ce conduceau cu viteză peste limita legală, 9 în timp ce conduceau fără a purta centura de siguranță, 2 în timp ce foloseau telefonul mobil la volan fără a utiliza un sistem de tip „mâini libere”, 4 conducători auto care au oprit sau staționat neregulamentar, iar 26 de participanți la trafic în timp ce săvârșeau alte diverse abateri de la regimul circulației rutiere, toți fiind sancționați pentru abaterile săvârșite.