Aproape 140 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, au fost sancționați joi de polițiștii rutieri. 74 dintre aceștia nu purtau centura de siguranță.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene, au fost aplicate 137 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 55.280 de lei, au fost reținute opt permise de conducere și cinci certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 74 au fost pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 19 pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, 14 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, trei sancțiuni au fost pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor sau pietonilor, două pentru conducere sub influența alcoolului, iar 25 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

 

Băut, a acroșat un autoturism care se afla în spate

Joi, 12 octombrie, la ora 16.58, polițiștii bihoreni au fost sesizați, că, pe drumul comunal 177, în Șuncuiuș, s-a produs un eveniment rutier fără victime.

La fața locului, polițiștii Serviciului Rutier - Biroul Drumuri Naționale și Europene și cei ai Compartimentului Rutier Aleșd au constatat că, un bărbat de 47 de ani, din Târgu Mureș, cu reședință în Șuncuiuș, în timp ce se afla la volanul unui autoturism, pe drumul comunal 177, în Șuncuiuș, la pornirea de pe loc, ar fi acroșat cu partea din spate un autoturism care se afla în spatele acestuia. Bărbatul și-ar fi continuat deplasarea pe aproximativ 500 de metri, fiind identificat la scurt timp de polițiștii rutieri. Evenimentul a fost unul fără victime.

În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că bărbatul prezenta o concentrație alcoolică de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La solicitarea legală a polițiștilor, acesta a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea mostrelor biologice.

 

Dosare penale pentru șoferi beți

Joi, 12 octombrie, în jurul orei 13.34, pe drumul comunal 139, în Săud, polițiștii Secției nr.10 de Poliție Rurală Ștei au depistat în trafic un bărbat de 27 de ani, din Buntești, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot joi, 12 octombrie, la 15.54, pe drumul județean 191/A, în Tăuteu, polițiștii Biroului Rutier Marghita au depistat în trafic un bărbat de 38 de ani, din comuna Chișlaz, Bihor, în timp ce conducea o autoutilitară, având o concentrație alcoolică de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, vineri, 13 octombrie, la 02.40, pe D.N.1, în Uileacu de Criș, polițiștii Secției nr.7 de Poliție Rurală Tileagd au depistat în trafic o femeie de 61 de ani, din Italia, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Celor în cauză le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În fiecare dintre cazuri a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.