Focul a pornit de la un aragaz lăsat în funcțiune nesupravegheat - Incendiu în Rontău
Pompierii Gărzii de Intervenție 1 Mai și Detașamentului 1 Oradea au intervenit, joi dimineața, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie situată în localitatea Rontău, comuna Sânmartin.
Pentru gestionarea evenimentului sesizat în dispeceratul ISU Bihor, în dimineața zilei de joi, în jurul orei 07.00, au fost mobilizate trei echipaje de stingere din cadrul Gărzii de Pompieri 1 Mai și Detașamentului 1 de Pompieri Oradea, cu trei autospeciale de intervenție, precum și echipajul de pompieri militari paramedici al Detașamentului 2 Oradea, cu ambulanța SMURD a subunității. La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum, la nivelul întregului acoperiș al unei construcții auxiliare (în care erau depozitate lemne de foc, cherestea, scule și aparate electrice, alimente etc.), precum și în interiorul acesteia. Pompierii militari au evacuat din clădire o butelie, prevenind producerea unei explozii și au stins incendiul în limitele găsite, reușind să salveze din calea flăcărilor o cămară de alimente amenajată în interiorul construcției și o mare parte din bunurile aflate în anexă. În urma evenimentului, au ars întregul acoperiș al anexei, o moară electrică, un aragaz și cherestea. Cercetările efectuate la fața locului au indicat faptul că incendiul a fost, cel mai probabil, generat de aragazul lăsat în funcțiune nesupravegheat, lângă acesta fiind amplasate materiale combustibile. Pompierii militari atrag atenția bihorenilor asupra faptului că cele mai multe incendii izbucnesc în încăperile în care se utilizează aparate de gătit din cauza neglijenţei persoanelor în ceea ce privește folosirea acestora sau a distragerii atenţiei în timpul gătitului, pentru o anumită perioadă. În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, care se pot solda cu persoane rănite și mari pagube materiale, este important să supravegheați aparatele de pregătire a hranei când sunt în funcțiune (închideți aragazul dacă trebuie să părăsiți bucătăria pentru o perioadă mai îndelungată sau dacă sunteți obosiți și mergeți să vă odihniți „câteva minute…”), să așezați cratița cu mâner astfel încât să nu cadă de pe aragaz sau să se răstoarne peste flacără și să curățați depunerile de grăsime şi resturile de mâncare de pe aragaz, deoarece acestea se pot aprinde ușor. De asemenea, nu amplasați materiale combustibile în apropierea aparatelor de gătit (perdele, draperii, prosoape, hârtii etc.).
Comentarii
Nu există nici un comentariu.