Pompierii au fost solicitați să intervină, miercuri dimineața, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la depozitul supermarketului Profi situat pe strada Primăriei din Oradea.

Potrivit mr. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU, apelul care sesiza producerea incendiului la un supermarket situat pe strada Primăriei din Oradea, a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Crișana" al județului Bihor, miercuri, la ora 07.12, moment în care, la fața locului au fost mobilizate cu operativitate, echipajele de pompieri militari ale Detașamentului 1 Oradea, cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă.

Ajunși la locul producerii evenimentului, pompierii au constatat că incendiul se manifesta la cablurile electrice ale aparatului de aer condiționat din depozitul supermarketului, fiind afectată și o porțiune din tavanul fals al încăperii. Echipajele de pompieri au localizat și lichidat rapid incendiul, împiedicând propagarea acestuia, după care, cu ajutorul ventilatoarelor din dotarea autospecialelor de intervenție, au procedat la evacuarea fumului din depozit.

Din fericire, nu au existat persoane rănite, iar pagubele au fost limitate la conductori electrici și circa doi metri pătrați de tavan fals. Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a evenimentului efectul termic al curentului electric provocat de un conductor electric defect ori neizolat corespunzător.