Poliţiştii bihoreni au anunțat, ieri, că au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a unei orădence, administratoare a două societăți comerciale, bănuită că ar fi prejudiciat zeci de persoane cu peste 400.000 de lei.

Este vorba despre cazul Agenției de turism Ideea Travel, care a funcționat în centrul orașului, într-o florărie, administratoarea acesteia, Florica Coroi, fiind acuzată că a vândut pachete turistice iar banii încasați i-a folosit în interes personal.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au anunțat, ieri, că au finalizat cercetările faţă de o femeie de 45 de ani, din municipiul Oradea, bănuită de comiterea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.

„În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de investigare a criminalității economice o bănuiesc pe aceasta că, în perioada octombrie 2018 – noiembrie 2019, în mod repetat, în calitate de administratoare a unei societăți comerciale cu sediul în comuna Girișu de Criș dar și de administratoare de facto a unei alte societăți cu sediul în municipiul Oradea, societăți care nu au deținut licență de turism, ar fi indus și menținut în eroare 53 de persoane, 59 de acte materiale, cărora le-ar fi vândut pachete turistice și/sau bilete de avion cu diferite destinații de pe întreg mapamondul, pentru care ar fi emis facturi fiscale și chitanțe în numele celor două societăți, prezentându-le astfel persoanelor vătămate, în mod fals, că vor beneficia de serviciile pe care le-au achiziționat, transport cu avionul și servicii turistice de cazare”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Bihor. În realitate, spun polițiștii, aceasta nu a achiziționat de la companiile aeriene și/sau de la agențiile de turism respectivele servicii, ci doar a simulat   achiziționarea, prin remiterea către beneficiari de confirmări de rezervare și nu de bilete de avion, cum au crezut aceștia, iar banii încasați astfel i-ar fi folosit în interes personal. Valoarea prejudiciului total cauzat astfel celor 53 de persoane este de 401.279 lei, din care au fost recuperați 5.000 de lei. Cercetările în acest caz au început după ce mai multe familii au depus plângeri la poliție împotriva femeii, după ce au constatat, în momentul în care voiau să-şi ia zborul către stațiunile din Egipt, că au rămas şi fără bani, şi fără vacanţă. Bihorenii au fost înşelaţi de firma de turism fantomă care funcţiona în plin centrul Oradei, în incinta unei florării. Unii dintre clienți au reclamat la poliţie că au achitat integral în luna iunie 2019 contravaloarea unor sejururi în staţiunea Hurghada (Egipt) la punctul de lucru din Oradea al Agenţiei de turism Ideea Travel. Firma a fost înfiinţată în decembrie 2018 de Coroi Florica, cu sediul social înregistrat în localitatea Girişu de Criş. Obiectul de activitate al firmei era „activităţi ale agenţiilor turistice", adică vânzarea serviciilor de călătorie, excursii, transport şi cazare, cu ridicata sau cu amănuntul, către publicul larg şi clienţilor comerciali. Turiştii păcăliţi urmau să decoleze de pe Aeroportul din Cluj-Napoca însă în momentul în care oamenii au solicitat biletele de avion, li s-a comunicat că acestea nu există. Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a femeii.