Poliția Română și DIICOT, cu sprijinul Jandarmeriei Române, au efectuat, ieri, 47 de acțiuni operative, sute de percheziţii fiind efectuate la nivel naţional, inclusiv în Bihor. În judeţul nostru au fost vizate mai multe persoane suspectate de trafic de droguri.

Acţiunea desfăşurată în toată ţara a vizat destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului, cu consecințe deosebit de grave. În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, polițiștii, împreună cu procurorii DIICOT, au anunţat că vor pune în executare 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere. Potrivit unui comunicat al IGPR, au fost vizate grupuri infracționale implicate în săvârșirea altor fapte cu pericol social deosebit, care au activat pe teritoriul național sau cu componentă transfrontalieră. „Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor, indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal, crearea unui climat optim de siguranță a cetățenilor și de protecție a victimelor infracțiunilor. Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză”, se precizează în comunicatul IGPR. Operațiunea s-a desfășurat în contextul măsurilor luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru combaterea infracționalității de orice fel și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice.

Descinderi la traficanţi de droguri

Potrivit IPJ Bihor, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, împreună cu procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Oradea, au efectuat două percheziții domiciliare, în municipiul Oradea, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc și de mare risc, în formă continuată. Din cercetări a reieșit că două persoane ar fi comercializat cannabis și amfetamină către consumatori din municipiul Oradea. În acest caz, la sediul DIICOT Oradea au fost conduse, în vederea audierii, două persoane. Tot polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Oradea, au efectuat patru percheziții domiciliare, într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunilor trafic de droguri de risc și de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive. „Din cercetări a reieșit că trei persoane ar fi transportat, comercializat, livrat și oferit droguri de risc și de mare risc (amfetamină, MDMA și cannabis) către diverse persoane, din municipiul Oradea, la un preț care ar fi variat în funcție de cantitatea tranzacționată. Pentru comercializarea drogurilor, ar fi fost organizate, frecvent, evenimente cu circuit închis, doar pe bază de invitație, unde ar fi fost oferite pentru consum, cu orice titlu, droguri de risc și de mare risc”, se arată în comunicatul IPJ Bihor. La sediul DIICOT au fost conduse, în vederea audierii, trei persoane.