Polițiștii bihoreni au verificat, de duminică până luni dimineața, 468 de persoane aflate în izolare, au însoțit 7 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare sau izolare și au efectuat 6 misiuni de transport persoane către spațiile de carantină.

Jandarmii bihoreni au asigurat măsuri de ordine publică specifice pe timpul instituirii carantinei în colonia din Vadu Crișului, în care au fost implicați 14 jandarmi, 2 câini și 4 autoturisme. De asemenea, echipajele de jandarmi au însoțit 6 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare sau izolare și au asigurat măsuri de pază și protecție la nivelul a 2 centre de carantină active.

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Crișana” Bihor au efectuat 10 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în țară către centrele de carantină de la nivelul județului, respectiv către limita de județ, de unde au fost preluate de echipaje din județele respective. De asemenea, pompierii militari din cadrul ISU „Crișana” au desfășurat misiuni de asigurare la centrul de triere amplasat în Vama Borș.

Pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel național pe timpul stării de urgență în Bihor au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale în valoare de puțin peste 10 mii de lei.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până luni, au fost plasate în carantină instituționalizată, în toată țara, 2.290 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 199 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile. Au fost întocmite, până luni, 559 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

La nivel național, polițiștii și jandarmii au depistat, de duminică până luni dimineață, 369 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei, amendându-le cu aproape 356 de mii de lei.