Peste cinci sute de obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de 32.000 de lei au fost confiscate de polițiștii de la investigarea criminalității economice din două magazine din Tinca.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au acționat pe raza localității Tinca, la punctele de lucru ale unor societăți comerciale, pentru a  preveni și combate actele de comerț cu produse contrafăcute. Astfel, polițiștii au descoperit într-unul din magazinele controlate, aparținând unei societăți comerciale administrată de o femeie de 46 de ani, din Tinca, atât în incinta spațiului comercial, expuse spre comercializare, cât și în spațiul destinat depozitării produselor, 191 de articole de îmbrăcăminte și 122 de articole de încălțăminte, de diferite modele, mărimi și culori, în valoare totală de peste 19.000 de lei, purtând însemnele și inscripțiile unor mărci consacrate. Produsele respective, susceptibile a fi contrafăcute, erau inscripționate cu diferite însemne și inscripții similare mărcilor înregistrate, care ar putea induce sau produce confuzie în rândul cumpărătorilor.

De asemenea, la un alt magazin controlat, tot în Tinca, aparținând unei societăți comerciale administrată de o femeie de 26 de ani, localnică, polițiștii au descoperit, expuse spre comercializare sau depozitate, 46 de   articole de îmbrăcăminte  și 162 de articole de încălțăminte, de diferite modele, mărimi și culori, în valoare totală de peste 13.000 de lei, purtând însemnele și inscripțiile unor mărci consacrate. Și în acest caz, îmbrăcămintea și încălțămintea respectivă erau inscripționate cu diferite însemne și inscripții similare mărcilor înregistrate, care ar putea induce sau produce confuzie în rândul cumpărătorilor. Obiectele de îmbrăcăminte și încălțăminte au fost indisponibilizate și ridicate în vederea cercetărilor, expertizării, precum și pentru stabilirea prejudiciului cauzat titularilor de drepturi.