Fostul director al Colegiului Tehnic „Unirea” din Ştei, Voicu Burtă, a fost vizat, ieri, de descinderi într-un dosar de contrabandă cu ţigări. Cazul este instrumentat de poliţiştii din Timiş care, ieri, au efectuat mai multe percheziţii în Timiş şi Bihor, în judeţul nostru în Ştei şi Cărpinet.

 

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul General al Poliţiei Române, poliţiştii din Timiș și ai Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române au efectuat, ieri dimineaţă, 12 percheziții, dintre care 7 în Timiș și 5 în Bihor, la persoane bănuite de contrabandă cu țigarete. În urma descinderilor, 12 persoane au fost conduse la audieri.

„Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Timiș și ai Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române efectuează 12 percheziții domiciliare într-o cauză în care se fac cercetări pentru comiterea infracțiunii de contrabandă. “Din cercetări a reieșit că, în perioada 2016 - 2017, cei în cauză, unii având calitatea de reprezentanți legali ai unor firme, ar fi pus la punct un circuit infracțional în scopul eludării obligațiilor fiscale. Aceștia ar fi comercializat produsele din tutun, fără ca acestea să fie supuse marcării și fără să fie achitate accizele aferente acestor operațiuni. Valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat este în curs de stabilire”, se arată în comunicatul transmis de IGPR. Potrivit aceleiaşi surse, poliţiştii au pus în aplicare 12 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la audieri. Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, Ancuţa Morariu, a precizat, ieri, că în Bihor percheziţiile au avut loc în oraşul Ştei şi în Cărpinet, la finalul acestora cinci persoane fiind conduse la audieri la sediul IPJ Timişoara. Potrivit unor surse, vizat în acest dosar este, printre alţii, Voicu Burtă, profesor şi fost director al Colegiului Tehnic „Unirea” din Ştei. Voicu Burtă este tatăl Alexandrei Burtă, tânăra din Ştei care a terminat liceul şefă de promoţie, dar a fost eliminată de la Bacalaureat. Ieri, Voicu Burtă a susţinut că este plecat din ţară, dar a confirmat că locuinţa sa a fost vizată de percheziţii. „Au fost percheziţii la locuinţa mea. Nu au găsit nimic. Nu ştiu nimic. Eu sunt la Berlin. Am zburat miercuri seara de pe aeroportul din Timişoara, împreună cu băiatul. Nu au ce să-mi facă, nu m-au chemat niciodată la audieri. Am o verişoară care locuieşte în Timişoara”, a declarat, contactat telefonic, Voicu Burtă.