Prostituţia şi consecinţele sale
O problemă socială, vitală, ocolită de legi
Absenţa unei legi care să legalizeze prostituţia constituie un pericol real pentru starea sănătăţii şi a moralei societăţii româneşti confruntată azi cu generalizarea prostituţiei, ilegal practicată, şi tolerarea proxenetiştilor, extinderea fenomenului de violuri, a bolilor venerice grave etc. Pentru a evita toate aceste urmări nedorite, chiar dacă unii se opun acestei idei, se impune legalizarea stabilimentelor respective.
Un statut propriu special, cu supraveghere medicală strictă, cu impozitarea activităţii, nu ar aduce nici un fel de prejudiciu statului, dimpotrivă acesta s-ar alege chiar şi cu un venit legal de pe urma funcţionării lor. Nu se explică la ora actuală logica interdicţiei prostituţiei sub formă legală, mai ales că este şi o necesitate biologică, pe care nimeni nu o poate opri. Ba mai mult, este ştiut că prostituţia a fost şi este cea mai veche meserie din lume. Ne întrebăm cine sunt cei care se opun legalizării stabilimentelor pentru protecţia sănătăţii şi a moralei oamenilor, a tinerilor, în special. Sunt unele culte religioase ai căror reprezentanţi se opun, uitând că şi ei sunt oameni şi nu sfinţi fără păcate, cum se cred. Din cauza lipsei acestei legi, s-au găsit alte forme, ilegale, de practicare a prostituţiei, prin unele saloane de masaj erotic, case de rendez-vous şi alte forme de servicii, care nu fac altceva decât să mascheze practicarea prostituţiei. Mai gravă este, însă, apariţia şi răspândirea proxeneţilor, care, în ciuda faptului că au o sursă ilegală de venit, sunt, uneori, toleraţi de oamenii legii, aşa cum confirmă în unele cazuri prezentate în presă şi la TV. Absenţa legii privind practicarea prostituţiei într-un cadru legal, care ar asigura dreptul la viaţă intimă, ceea ce credem că nu contravine legii, face ca toate aceste drepturi să fie îngrădite. Care este logica recunoaşterii homesexualilor, nu şi a prostituţiei? O astfel de lege ar conduce la dispariţia proxeneţilor, la reducerea numărului de violuri şi, într-o oarecare măsură, a divorţurilor. Nimeni nu este obligat să frecventeze stabilimentele, dar nici nu trebuie să fie oprit să facă acest lucru.
Legalizarea prostituţiei ar trebui să facă parte din măsurile de îmbunătăţire a vieţii sociale, a protecţiei din punct de vedere medical, a sănătăţii. În unele ţări ale UE, aceste drepturi sunt recunoscute. E timpul să fim şi noi europeni, măcar din acest punct de vedere...
Comentarii
Nu există nici un comentariu.