În urma administrării probatoriului, polițiștii Secției nr. 2 de Poliție Rurală Beiuș au dispus, la data de 8 februarie, reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, a unui bărbat de 69 de ani, din localitatea Burzuc și a unui bărbat de 35 de ani, din localitatea Gepiș, cercetați pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 17 - 23 decembrie 2023, bărbatul de 69 de ani ar fi sustras 79 de ovine, pe care fusese angajat să le păzească, dintr-un staul de ovine, amenajat pe terenul proprietate personală a unui bărbat de 48 de ani, din comuna Pocola, județul Bihor.

Totodată, bărbatul de 35 de ani ar fi transportat oile sustrase până la domiciliul său din localitatea Gepiș. Prejudiciul astfel cauzat a fost estimat la 120.000 de lei.

Pe parcursul cercetărilor, la data de 17 ianuarie, pentru documentarea și probarea activității infracționale a celor două persoane, polițiștii Secției nr. 2 de Poliție Rurală Beiuș au efectuat două percheziții domiciliare în localitatea Gepiș, în urma cărora au recuperate 52 dintre ovinele reclamate sustrase.

Polițiștii Secției nr. 2 de Poliție Rurală Beiuș continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului.