O asistentă a fost înjunghiată cu un cuțit, de către un pacient, în curtea Spitalului de Psihiatrie Ștei, județul Bihor. Conform purtătorului de cuvânt al Spitalului de Psihiatrie Ștei, Simina Sere, agresiunea a avut loc azi dimineață, în curtea spitalului de psihiatrie Ștei.

„Pacientul sau agresorul s-a apropiat de colega noastră și a înjunghiat-o în spate, în partea dreaptă. A suferit o plagă penetrantă la nivelul toracelui, dar este stabilă”, a spus Simina Sere la Digi24.

Asistenta a primit primul ajutor din partea celor de la spital, apoi a fost preluată de un elicopter SMURD și dusă la spital, în Oradea.

„A ajuns la noi în stare bună. Este stabilă și conștientă chiar dacă plaga este una penetrantă. S-a decis să se intervină chirurgical. Rana este gravă, dar șansele de supraviețuire și refacere sunt bune”, a spus pentru Crișana, șeful UPU SMURD, Hadrian Borcea.

Internat pentru omor, agresorul are 55 de ani și este internat în Spitalul de Psihiatrie Ștei de 14 ani. Conform managerului unităţii, dr. Carmen Ghilea, bolnavul se înțelegea bine cu asistenta și a spus că ar fi vrut doar să o sperie.

Sursa citată a spus că nu știe cum a făcut rost pacientul de cuțit. Întrebată dacă au mai existat probleme cu acest pacient, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Psihiatrie Ștei, Simina Sere, a spus că este prima dată când se manifestă în acest fel.

„Polițiştii Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu polițiștii Serviciului Criminalistic, efectuează cercetări la fața locului, ancheta urmând să fie continuată sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor” a declarat comisarul-şef al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, Alina Fărcuţa.