Peste 15 kilograme de cannabis au fost confiscate de polițiștii antidrog de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, împreună cu procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Oradea, de la un cetățean străin cu domiciliul în Marghita.

 

Potrivit unui comunicat transmis de IPJ Bihor, în data de 20 mai, polițiștii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, împreună cu procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Oradea, au documentat activitatea infracțională, în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări față de un bărbat, de 42 de ani, cetățean străin, cu reședință în România, bănuit de comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

„În autoturismul utilizat de persoana bănuită, au fost descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, 1,1 kilograme de cannabis, 2 telefoane mobile și 25.450 de lei”, se arată în comunicatul Poliției Bihor.

Bărbatul a fost condus la sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Oradea, iar după audierea acestuia, procurorul de caz a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Pe data de 22 mai judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bihor a dispus față de acesta măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile. Totodată, pentru documentarea și probarea activității infracționale a bărbatului bănuit, a fost efectuată o percheziție domiciliară la locuința acestuia, din municipiul Marghita, în urma căreia au fost descoperite și ridicate în vederea cercetărilor 14 kilograme de cannabis, sub formă de muguri. Cercetările continua pentru documentarea întregii activități infracționale a bărbatului.