Un şofer acuză Poliţia Rutieră de abuz şi susţine că a fost sancţionat cu avertisment şi puncte de penalizare, după ce, deşi circula cu 70 de km/oră, ar fi fost înregistrat radar împreună cu o autoutilitară care circula cu 102 km/oră.

Întâmplarea s-a petrecut la sfârşit de săptămână, la intrarea în ţară, în zona Borşului.

„În dimineața zilei de 8 ianuarie am revenit în ţară prin Borş fiind în maşină cu socrul meu. Am respectat cu stricteţe orice regulă de circulaţie pentru că aşa fac tot timpul. Zona Sântion 50 km/oră după care a urmat zona cu vieteză maximă 70 km/oră. Am fost foarte atent la kilometraj ca să nu depăşesc 70 km/oră. Pe banda de lângă axul drumului m-a depăşit cu viteză o dubă albă. Imediat după ce duba m-a depăşit, un poliţist ne-a tras pe dreapta atât pe mine cât şi duba respectivă. Eu eram foarte calm ţinând cont că eram cu ochii pe kilometraj şi ştiind că nu am depăşit 70 km/oră, mi-a trecut prin gând că este doar un control de rutină sau cei de la rutieră doresc să fiu martor pentru că duba albă avea viteză”, susţine bărbatul. Potrivit acestuia, poliţiştii i-au cerut actele la control şi l-au întrebat dacă a consumat alcool, răspunsul fiind negativ, poliţiştii revenind cu procesul-verbal în care se consemnase că bărbatul circula cu 102 km/oră.

 „Iniţial am crezut că este vorba despre o farsă şi am început să mă amuz, desigur cu socrul meu martor la acest eveniment. Domnul agent m-a calmat şi mi-a spus că îmi dă 4 puncte de penalizare şi avertisment, fără amendă. Am fost revoltat şi i-am cerut totuşi că ar fi normal şi logic să primesc şi amendă, am insistat să îmi dea şi amendă, dar nu a dorit”, a mai precizat bărbatul. Acesta mai susţine că s-a prezentat la sediul Poliţiei Rutiere Oradea, spunându-le agenţilor că radarul era defect.

„Domnul agent nu era în sediul poliţiei şi un alt agent mi-a spus că viteza mea a fost înregistrată „la pachet'' cu viteza celui ce m-a depăşit!! Şi că nu am ce să fac, să mă bucur că am primit doar puncte de penalizare. Menţionez că nu mai am alte puncte de penalizare şi nu mă zbat aici să demonstrez nimic altceva decât incompetenţa poliţiei rutiere Oradea”, a mai adăugat bărbatul, susţinând că este decis să apeleze la instanţă.

De altfel, aceasta este şi poziţia Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor vizavi de acest caz. „În conformitate cu legislaţia în vigoare, conducătorul auto se poate adresa instanţei de judecată, în speţă Judecătoria Oradea, cu contestaţie împotriva procesului verbal de sancţionare”, a precizat comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.