Poliţiştii rutieri bihoreni sunt agrenaţi într-o acţiune desfăşurată la nivel european, pe mai multe şosele din judeţ fiind amplasate radare.

Timp de 24 de ore, polițiștii rutieri bihoreni, alături de polițiști din toate statele Uniunii Europene, au acţionat simultan pentru depistarea celor care depășesc viteza legală.

 În perioada 1 – 7 aprilie, polițiștii rutieri din toate statele Uniunii Europene acționează simultan, în cadrul săptămânii TISPOL Speed pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la pericolele la care se expun atunci când conduc cu viteză excesivă, sau când depășesc limitele legale de viteză. În cadrul amplei acțiuni europene, miercuri, 3 aprilie, în intervalul orar  00.00 – 24.00, s-a derulat acțiunea TISPOL „24 Hour Speed Marathon”, care vizează prevenirea și combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul depășirii limitelor legale de viteză. Acțiunea, în care sunt implicați și polițiștii rutieri bihoreni, se desfășoară pe drumurile publice din toată țara și este coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Polițiștii rutieri sunt prezenți în trafic pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu, fiind folosite toate aparatele radar disponibile. Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor acţionează cu efective sporite pe întreg tronsonul DN 1 – E 60 care traversează județul Bihor, pe DN 19, DN 79, DN 76, pe drumurile județene 767E și 797, pentru combaterea conducerii cu viteză excesivă și a depăşirii limitelor. În 24 de ore au fost aplicate 284 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 109.700 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 14 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute patru certificate de înmatriculare și au fost constatate cinci tamponări. 207 sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 31 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, patru bicicliști au fost sancționați pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice, iar 42 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere. Spre exemplu, marţi, în localitatea Lugaşu de Sus, a fost depistat în trafic un bărbat de 58 de ani, din Ghioroc, județul Timiș, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 127 de km/h, înregistrată radar. De asemenea, marți, în afara localității Săcădat, a fost depistat în trafic un bărbat de 45 de ani, din localitatea Tileagd, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 115 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 km/h. Tot marți, în Duşeşti, a fost depistat în trafic un bărbat de 26 de ani, din Beiuş, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 108 km/h, înregistrată radar. Conducătorii auto care au depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 - 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.