Peste 500 de sancţiuni

În urma abaterilor constatate la sfârşit de săptămână, poliţiştii Serviciului Rutier şi de Ordine Publică din cadrul IPJ Bihor au aplicat 505 sancţiuni contravenţionale în valoare de 84.935 lei. Totodată, 14 permise de conducere au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, au fost reţinute 14 certificate de înmatriculare, au fost constatate 12 infracţiuni şi 20 de tamponări. Au mai fost aplicate 375 de sancţiuni pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 14 pietoni au fost sancţionaţi pentru traversări neregulamentare, 24 de sancţiuni au fost aplicate pentru punerea în circulaţie a unor autovehicule care prezentau defecţiuni tehnice, au fost sancţionate trei depăşiri neregulamentare, iar 89 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.  Astfel, duminică după-amiază, pe DN 79, în localitatea Ciumeghiu a fost depistat M.I., din Macedonia, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 117 km/h, înregistrată radar şi video.

Băut şi fără permis

Duminică seara, pe DJ 764/A, în localitatea Budureasa a fost depistat D.P., de 25 de ani, din Drăgăneşti, în timp ce conducea un moped, fără a poseda permis de conducere. În urma testării conducătorului mopedului cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentraţie alcoolică de 0,50 mg/l alcool pur în aer expirat.

„Conducătorului mopedului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi în cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale", a spus Alina Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Bihor.