Un tânăr de 21 de ani şi-a pierdut viaţa, duminică seara, după ce maşina în care se afla a fost izbită de un autoturism condus de un bărbat tot de 21 de ani, fără permis. Cinci persoane au rămas încarcerate în urma impactului, în total coliziunea soldându-se cu nouă victime.

 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat, duminică seara, în jurul orei 20.50, prin 112, cu privire la producerea unui accident rutier pe DJ 191, pe raza localității Viișoara, soldat cu rănirea mai multor persoane aflate în două autoturisme. „La locul indicat de apelant au fost mobilizate de urgenţă trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului Marghita și  Detașamentului 1 Oradea, cu o autospecială cu modul de descarcerare, o ambulanță de tip B2 și o autospecială de transport personal și victime multiple, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și două echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean”, a precizat mr. Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor. Ajunși la faţa locului, pompierii militari au evacuat cinci persoane rămase încarcerate în cele două autoturisme, predându-le echipajelor medicale care au  procedat la evaluarea de specialitate a celor nouă persoane implicate în accident și la acordarea îngrijirilor necesare victimelor, în cazul unui bărbat, aflat în stop          cardio-respirator fiind efectuate manevre de resuscitare. Din nefericire, în pofida manevrelor întreprinse, bărbatul, în vârstă de 21 de ani, nu a mai putut fi salvat, medicul declarând decesul acestuia. Celelalte opt victime ale evenimentului, cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani, care prezentau diferite traumatisme, contuzii și plăgi, au fost asistate medical și transportate la spital. Potrivit poliţiştilor, vina pentru tragedie îi aparţine unui tânăr de 21 de ani, care s-a urcat la volan deşi nu avea permis de conducere, maşina condusă de acesta intrând în coliziune cu un alt autoturism a cărui şofer, nevinovat, şi-a pierdut viaţa.

„Un tânăr de 21 de ani, din localitatea Becheni, județul Satu Mare, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Păgaia - Viișoara, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, într-o curbă înspre stânga a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus regulamentar, din sens opus, de un tânăr de 21 de ani, din localitatea Ghenetea, județul Bihor. În urma accidentului rutier, bihoreanul de 21 de ani care conducea cel de-al doilea autoturism a suferit leziuni care i-au provocat decesul. Totodată, conducătorul primului autoturism, un bărbat de 30 de ani, unul de 26 de ani, un tânăr de 19 ani, toți din comuna Săuca, județul Satu Mare, pasageri în primul autoturism și un tânăr de 21 de ani, din localitatea Marghita, județul Bihor, pasager în cel de-al doilea autoturism, au suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora au fost transportați la spital. De asemenea, leziuni mai ușoare au suferit trei tinere de 18, 15 și 14 ani, toate din localitatea Tășnad, județul Satu Mare, pasagere în cel de-al doilea autoturism”, a transmis comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.