În cadrul Monitorului Oficial al României, partea I, numărul 615 din data de 31 iulie 2017 a fost publicată Decizia cu numărul 39 din 2017, cu privire la dezlegarea unei chestiuni de drept, pronunţată de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, privind examinarea sesizării formulate de Curtea de Apel Bacău – Secția I civilă.

Pe scurt, această decizie, care este obligatorie pentru toate instanţele de judecată din ţară, stabileşte faptul că „în interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 1 alin. (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 8/2009, astfel cum a fost aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 94/2014, raportat la dispozițiile art. 15 alin. (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 80/2010, aprobată prin Legea nr. 283/2011, art. 9 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 84/2012, aprobată prin Legea nr. 36/2014 și art. 5 alin. (2) din Ordonanța Guvernului nr. 29/2013, aprobată prin Legea nr. 168/2014, dreptul la plata tichetelor/voucherelor de vacanță este condiționat de alocările bugetare prevăzute cu această destinație în bugetul de stat sau, după caz, în bugetele locale ale instituțiilor publice”.

Analizând această decizie, observăm faptul că ea este pronunţată pentru o anumită categorie de justiţiabili, respectiv salariaţii din cadrul instituţiilor publice şi vizează dreptul acestora de a beneficia de tichete/vouchere de vacanţă, drept care a fost reglementat prin Ordonanţa de Urgenţă numărul 8 din 2009.

Aceast act normativ la articolul 1 aliniatul 1 stabilea faptul că: „începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, pentru recuperarea și întreținerea capacității de muncă a personalului salarial, angajatorii care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă pot acorda, în condițiile legii, bonuri de valoare, denumite în continuare vouchere de vacanță” (textul de lege citat anterior viza strict angajaţii din cadrul mediului privat).

Acelaşi act normativ stabilea faptul că instituţiile şi autorităţile publice acordă în limitele sumelor care sunt prevăzute în cadrul bugetelor alocate cu această destinație, în perioada 1 iulie 2017-30 noiembrie 2018, o singură indemnizație de vacanță sau o singură primă de vacanță, după caz, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat.

Instanţa supremă, analizând această prevedere legală, a stabilit faptul că acordarea tichetelor de vacanţă/voucherelor de vacanţă este condiţionată de existenţa alocării bugetare a unor sume de bani cu această destinaţie fie în cadrul bugetelor de stat, fie în cadrul bugetelor locale ale instituţiilor publice.