Oamenii și vulpile au o istorie mai strânsă decât s-a crezut. Un studiu recent a descoperit că o vulpe a fost îngropată alături de un om în Patagonia, acum 1.500 de ani.

Oamenii și vulpile au o istorie mai strânsă decât s-a crezut. Un studiu recent a descoperit că o vulpe a fost îngropată alături de un om în Patagonia, acum 1.500 de ani.
Copiii din regiunea de Nord-Vest a țării vor avea la dispoziție, începând din 13 aprilie, un nou parc conceput special pentru ei. Acesta se află în localitatea Băișoara, județul Cluj, și se întinde pe 37 de hectare.
Miniseria TV „Tatuatorul de la Auschwitz'', care a avut premiera marţi la Londra, este o ecranizare a bestsellerului omonim şi este inspirată dintr-o poveste de dragoste reală petrecută în lagărul de concentrare, informează Reuters.
Casa din Viscri a Regelui Charles III s-a redeschis publicului pentru un nou sezon de vizitare. Șura reconvertită a proprietății tradiționale săsești găzduiește, în premieră în România, expoziția „The Darkness Within, Copșa Mică 1988 - 1995”.
Break dance-ul va avea prima apariție olimpică la Jocurile de la Paris. Dansatorii la bară consideră că în curând ar putea fi rândul lor să ajungă în lumina reflectoarelor. Dansul la bară a fost recunoscut ca sport de către Asociația Globală a Federației Internaționale a Sporturilor (GAISF) în 2017.
Alain Delon, un monstru sacru al cinematografiei franceze, în vârstă de 88 de ani şi grav bolnav, a fost plasat sub „tutelă consolidată" de un judecător de la un tribunal specializat în litigii care privesc protecţia persoanelor, a dezvăluit o sursă familiarizată cu acest dosar, informează AFP.
Autoritatea Europeană pentru Siguranţă Alimentară (EFSA) a avertizat miercuri cu privire la o pandemie de gripă aviară dacă virusul devine transmisibil între oameni, deoarece aceştia nu au imunitate la virus, relatează Reuters.
Cântăreaţa americană Taylor Swift a devenit miliardară, potrivit celui mai recent clasament al averilor deţinute de celebrităţile mondiale, publicat marţi de revista Forbes, un prag istoric ce a fost depăşit după un an 2023 deosebit de prosper pentru vedeta pop, informează AFP.
Oamenii de ştiinţă dintr-o echipă chineză au realizat profilul genetic al unui împărat chinez din Antichitate şi originar dintr-o minoritate etnică prin analizarea genomului său, potrivit unui anunţ făcut joi de arheologi din China, citaţi de Xinhua.
Cea mai veche referire la Ziua Păcălelilor datează din 1539. Obiceiul este apreciat şi marcat anual, fiind un prilej ca oamenii să le facă surprize mai plăcute sau mai puţin plăcute prietenilor. Este şi un motiv pentru presa internaţională de a-i face pe cititori să zâmbească.