Perspectivele rămân foarte rele pentru Marea Barieră de Corali, chiar dacă acest ecosistem unic pare să îşi fi revenit într-o oarecare măsură în ultimul an, au anunţat oamenii de ştiinţă din cadrul guvernului australian.

Perspectivele rămân foarte rele pentru Marea Barieră de Corali, chiar dacă acest ecosistem unic pare să îşi fi revenit într-o oarecare măsură în ultimul an, au anunţat oamenii de ştiinţă din cadrul guvernului australian.
Au fost anunţate noi restricţii pe insula grecească Mykonos, sâmbătă, autorităţile au interzis muzica în restaurante şi baruri, iar turiştii şi rezidenţii insulei trebuie să respecte carantina nocturnă. Măsurile au fost adoptate după creşterea numărului de cazuri noi de Covid.
La 135 de ani de când „sora ei mai mare” a sosit în portul New York, o replică la scară mică a Statuii Libertăţii a fost instalată în Washington drept simbol al prieteniei franco-americane la capătul unei călătorii marcate de numeroase măsuri de precauţie.
Arheologii israelieni au scos la iveală miercuri secţiuni „lipsă" din zidul Ierusalimului datând din epoca fierului, care confirmă, potrivit acestora, pentru prima dată existenţa unui zid ce înconjura Oraşul Sfânt.
Sala Eden-Théâtre din sudul Franţei, locul în care au fost proiectate primele filme ale fraţilor Lumiere, pionierii cinematografiei, a fost recunoscută oficial drept cel mai vechi cinematograf din lume de către Guinness World Records.
Cafeaua este o prelungire a sinelui pentru mulţi oameni care nu îşi pot imagina dimineaţa fără o cafea sau mai multe. Cercetătorii vin cu veşti bune pentru iubitorii de cafea: una sau mai multe ceşti pot scădea cu circa 10% riscul de a face Covid-19.
O echipă de arheologi israelieni şi australieni a descoperit în sudul Israelului un ulcior de lut decorat cu o inscripţie biblică rară, care datează din urmă cu 3.100 de ani, a anunţat luni Autoritatea pentru Antichităţi din Israel (IAA).
O secțiune dedicată serialelor va fi disponibilă din acest an la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), care se va desfășura între 23 iulie și 1 august la Cluj-Napoca.
Un mic desen al capului unui urs realizat de Leonardo da Vinci s-ar putea vinde cu până la 12 milioane de lire sterline (16,7 milioane de dolari) la o licitație care va avea loc joi la Londra, informează BBC.
Specialiștii de la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) au descoperit în pivințele Palatelor Statusului Romano-catolic din centrul Clujului primul mormânt neolitic din zona centrală a orașului.