Iluzionistul american David Blaine a zburat miercuri deasupra deşertului din Arizona la o altitudine de peste 7.500 de metri în timp ce se ţinea de un mănunchi de 52 de baloane colorate umplute cu heliu, relatează EFE.

David Blaine, cunoscut pentru acţiunile sale pline de risc şi acrobaţii realizate pe stradă, şi-a depăşit propriile aşteptări, zburând mai sus de pragul de 5.400 de metri pe care şi l-a propus şi ajungând la o înălţime de peste 7.500 de metri, fapt care l-a obligat să poarte o mască de oxigen.

Provocarea iluzionistului în vârstă de 47 de ani era să zboare deasupra oraşului New York, însă condiţiile atmosferice şi problemele de securitate l-au făcut să aleagă deşertul Arizona pentru acest eveniment emoţionant difuzat pe YouTube, care a avut o audienţă record pentru această platformă.

Pentru acest act temerar, David Blaine s-a antrenat timp de un şi jumătate, perioadă în care a obţinut brevetul de pilot, brevetul de conducător de balon cu aer cald şi un certificat de paraşutist după ce a realizat 500 de sărituri din avion.

Pe lângă controlarea nivelurilor de oxigen, echipa sa a trebuit să-i monitorizeze în permanenţă temperatura corporală, având în vedere că la o astfel de înălţime valorile înregistrate sunt în jur de minus 20 de grade Celsius. În timpul ascensiunii, care a început după ce iluzionistul s-a desprins de mâna fiicei sale de nouă ani, David Blaine a comunicat prin radio cu echipa rămasă la sol.

Pentru a ateriza, iluzionistul a dat drumul la baloane şi s-a precipitat în gol, până când a deschis paraşuta la altitudinea de circa 2.000 de metri. El a dezvăluit că a avut dorinţa de a executa acest zbor special după ce a văzut scurtmetrajul „The Red Balloon", un clasic din 1956, în care un copil zboară deasupra Parisului atârnat de baloane, o scenă prezentată mulţi ani mai târziu şi în filmul de animaţie „Up", realizat de studioul Pixar.