Un focar de Covid-19 a fost raportat la prestigiosul teatru de operă La Scala din Milano, în contextul în care 18 cântăreţi şi nouă muzicieni au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus.

Toţi membrii corului erau în carantină, la fel şi secţiunea de instrumente de suflat a orchestrei, în timp ce teatrul aştepta rezultatele testelor altor membri ai personalului.

"Toate repetiţiile au fost suspendate", a declarat Paolo Puglisi, un reprezentant al sindicatului din La Scala reporterilor.

La Scala se redeschisese în luna iulie după ce a fusese închis timp de patru luni în timpul primului val al pandemiei în Italia.

În această săptămână, spectacolele au fost din nou suspendate în urma unui decret guvernamental emis duminică, care prevede închiderea teatrelor şi a cinematografelor din toată Italia, într-un efort de a ţine sub control reapariţia infecţiilor.

Ordinul de închidere expiră pe 24 noiembrie, astfel că, potrivit lui Puglisi, muzicienii şi cântăreţii speră ca La Scala să poată oferi publicului spectacolul tradiţional care marchează începutul unui nou sezon pe 7 decembrie, un punct culminant al vieţii culturale din Italia.

Milano şi regiunea Lombardia au fost deosebit de afectate de noul coronavirus, înregistrând un record de 7.555 de cazuri noi miercuri. Următoarea zonă cea mai afectată din Italia este regiunea vecină, Piemont, cu 2.827 de noi contagieri.