O oaie rătăcită care a fost descoperită într-o pădure din Australia, denumită Baarack de salvatorii ei, a furnizat o cantitate de lână de 35 de kilograme - aproape jumătate din greutatea unui cangur adult - atunci când a fost tunsă pentru prima oară după o pauză de mai mulţi ani.


Oaia a fost găsită de un australian care a contactat un sanctuar pentru animale - Edgar's Mission Farm Sanctuary - din apropiere de Lancefield, o localitate din statul Victoria, situată la aproximativ 60 de kilometri nord de Melbourne, a precizat Kyle Behrend, un reprezentant al sanctuarului. „Se pare că Baarack a fost cândva o oaie deţinută de un proprietar", a spus el. „A avut în trecut marcaje la urechi, dar se pare că acestea au fost distruse de lâna deasă şi aspră care i-a crescut în jurul feţei", a adăugat Kyle Behrend. „Oile trebuie să fie tunse cel puţin o dată pe an, altfel lâna lor continuă să crească tot mai mult, aşa cum s-a întâmplat în acest caz", a mai spus el. După ce oaia Baarack a fost tunsă, lâna ei a cântărit 35,4 kilograme. „Deşi copitele ei se aflau într-o stare foarte bună, întrucât a alergat pe stâncile şi pietrele din pădure, animalul avea o stare generală mai puţin bună. Era subponderal şi, din cauza lânii din jurul feţei, abia putea să vadă", a explicat acelaşi oficial australian.
În prezent, Baarack s-a alăturat altor oi salvate din situaţii dificile care trăiesc în sanctuarul Edgar's Mission. „Toată această poveste ne arată cât de incredibil de rezistente şi de curajoase sunt aceste animale, iar noi le iubim foarte mult", a mai spus Kyle Behrend.