Cântăreții americani Beyonce și Jay-Z au lansat un concurs prin care le oferă fanilor lor care adoptă un stil de viață vegetarian bilete pentru concerte pe viață.

Concursul a fost anunțat pe contul cântăreței de pe rețeaua de socializare online Instagram și face parte din proiectul Amprenta Ecologică, menit să contribuie la îmbunătățirea mediului prin eliminarea din alimentație a produselor animale.

„Care este amprenta ta ecologică?”, este întrebarea prin care artista în vârstă de 37 de ani a lansat acest concurs.

Deși fosta membră a trupei Destiny's Child nu este exclusiv vegetariană, ea alege ca la micul dejun și în zilele de luni să nu consume produse animale.

Potrivit unor surse, cântăreața premiată cu Grammy a reușit să slăbească după cele două sarcini eliminând din alimentație toate produsele animale.

Atât ea, cât și soțul ei, rapperul Jay-Z, au adoptat acest stil de viață și chiar au scris o introducere pentru cartea lansată de antrenorul ei sportiv, Marco Borges, „Greenprint: Plant-Based Diet, Best Body, Better World”.

Beyonce este una dintre cântăreţele recompensate cu cele mai multe premii Grammy, având 22 de astfel de trofee - trei ca membră a grupului Destiny's Child şi alte 19 în calitate de artistă solo. Beyonce a jucat şi în filme, precum „Austin Powers – Goldmember” (2002), „Pantera roz” (2006), „Dreamgirls” (2006) şi „Cadillac Records” (2008).

Beyonce și rapperul Jay-Z, în vârstă de 49 de ani, cel mai bine plătit artist hip-hop în 2018, potrivit Forbes, s-au căsătorit în 2008 și au trei copii, Blue Ivy, în vârstă de 7 ani, și gemenii Sir și Rumi, în vârstă de un an și șapte luni.