Dailymail.co.uk a realizat un top al celor mai frumoase cinci plaje din Europa, apreciate de turiști atât pentru peisaje, cât și pentru facilități, citând recenzii ale turiștilor de pe site-ul tripadvisor.com.

 

Cel mai bine cotată plajă de pe continentul european, La Concha (Țara Bascilor), se află în centrul orașului spaniol San Sebastian, iar perioada sa recomandată pentru vizitare este între lunile iunie și septembrie. Ea dispune de peste un kilometru de plaje de nisip și de o mică insulă în mijlocul golfului. Aceasta se numește Santa Clara și dispune de o altă plajă, un far, un bar și mese pentru picnic. O recenzie de pe TripAdvisor descrie locația ca fiind „superbă”, „extrem de curată” și „fără coșuri de gunoi pline”.

Plaja italiană Spiaggia dei Conigli (Sicilia), care este a doua pe listă, se află pe insula Lampedusa din mijlocul Mării Mediterane. Numele ei poate fi tradus ca „plaja iepurilor”, deși ea este, în mod ironic, cunoscută pentru broaștele țestoase de mare. Atracția sa o reprezintă apele limpezi precum cristalul, lipsa valurilor, prezența peștilor și nisipul alb, fin. Utilizatorii de pe TripAdvisor o descriu ca fiind „o adevărată bijuterie”. Spiaggia dei Conigli este ideală pentru turiști între lunile mai și septembrie.

Plaja Falesia (Algarve, Portugalia), al treilea nume european, se află în premieră în top 20, dar a atras atenția prin nisipurile roșii și stâncile care înconjoară golful. Plaja Falesia se întinde pe o lungime de șase kilometri de-a lungul coastei și este decorată cu pini. Accesul la aceasta se face pe scări de lemn, ce izolează plaja și nu îi oferă prea multă mediatizare. Cei interesați o pot include ca destinație de vacanță în perioada aprilie - octombrie.

Playa de Ses Illetes (Formentera, Insulele Baleare, Spania) este comparată de internauți cu plajele din Caraibe. Una dintre recenzii o descrie ca fiind „perfectă pentru o escapadă în afara orașului în weekend” și o laudă pentru „apa și nisipul incredibile” și pentru existența a puține baruri și restaurante. Programarea unui sejur poate fi făcută oricând, deoarece ea este ideală pentru turiști tot timpul anului. Laguna Balos se află pe insula Creta, fiind situată la 56 de kilometri nord-vest de orașul Hania și 17 kilometri nord-vest de Kissamos. Popularitatea ei este dată de apele turcoaz și frumusețea sa naturală. Unul dintre utilizatori recomandă efectuarea unei călătorii cu barca pentru a admira laguna în toată splendoarea sa. Turiștii care vor să evite aglomerația o pot vizita în lunile iulie și august, dar sezonul turistic se întinde din mai până în octombrie.