Doi australieni au fost salvaţi după ce au rămas câteva zile blocaţi pe o insulă, fără apă potabilă şi înconjuraţi de crocodili, relatează Xinhua marţi.

Cei doi bărbaţi, în vârstă de 32 şi 33 de ani, au fost salvaţi luni de localnici, după ce au rămas izolaţi pe o insulă de mangrove în urma scufundării bărcii în care se aflau. Cei doi au plecat joi într-o excursie la pescuit pe râul Daly, infestat cu crocodili, la peste 100 de kilometri sud-vest de Darwin, în Teritoriul de Nord (NT) din Australia. La scurt timp, însă, barca lor a lovit un obiect aflat sub apă şi s-a scufundat în câteva secunde.

Shaun Gill, superintendent în cadrul diviziei de suport a poliţiei din NT, a descris incidentul drept cel mai „îngrozitor'' pe care l-a întâlnit în cariera sa de 30 de ani. „Un bărbat a încercat să înoate cât de repede a putut, iar celălalt a rămas în urmă şi a încercat să se agaţe de ceva'', a declarat Gill pentru News Corp Australia, luni seară.

„În acest timp, un crocodil a încercat să atace. S-a dus după el, iar el a trebuit să arunce cu obiecte în el pentru a rămâne în viaţă. De mai multe ori crocodilul s-a lăsat sub apă în timp ce ei înotau. El a crezut că îşi vor găsi sfârşitul'', a adăugat reprezentantul poliţiei.

Ajunşi pe o insulă din apropiere, cei doi au trăit trei zile în condiţii de căldură extremă pe malurile pline de noroi, fără mâncare, apă potabilă sau posibilitatea de a trimite un semnal de urgenţă. Ei au fost nevoiţi să lingă apă de pe frunze şi să bea urină pentru a supravieţui şi au reuşit să confecţioneze un semnal de „Ajutor'' dintr-o geantă frigorifică.

Potrivit 9News, cei doi au fost salvaţi luni de un localnic, Shane Taylor, şi de prietenul acestuia. Ei au fost transportaţi la Royal Darwin Hospital de unde au fost ulterior externaţi.

Gill a declarat că bărbaţii au fost traumatizaţi de cele întâmplate. „Când au fost găsiţi, erau complet deshidrataţi'', a spus el. „Le va lua destul de mult timp să treacă peste asta'', a adăugat el.