Cântărețul britanic Elton John, care, anul trecut, și-a anunțat turneul de adio, a declarat că va lansa „prima și ultima carte despre viața sa" în toamna acestui an.

 

Artistul britanic a făcut anunțul printr-un mesaj publicat pe rețeaua de socializare online Twitter. El a afirmat că viața sa „a fost ca o cursă într-un montagne russe" și că, în prezent, el este pregătit să își spună povestea „cu propriile sale cuvinte". Vestea a fost însoțită de un clip video, în care Elton John apare în librăria sa favorită, John Sandoe, din cartierul Chelsea, Londra.

Elton John și-a exprimat entuziasmul cu privire la apariția cărții, sugerând că „acesta va fi adevărul", dar și că „prea multe cărți scrise despre el nu au fost chiar autentice". El a încheiat afirmând că „abia așteaptă să vadă ce are de spus publicul despre viața lui".

Muzicianul britanic a dat de înțeles că lucrează la o autobiografie încă din 2017. Atunci, el a afirmat că nu este o persoană „cu predispoziție spre nostalgie" și că, deși i s-a imputat faptul că acordă atenție „doar concertelor sau proiectelor creative următoare", el a fost surprins de „cât de catartic a fost pentru el procesul de a-și scrie memoriile" și că și-a dat seama „ce privilegiu extrem a avut de a trăi o viață nebunească".

Cartea nu are încă un titlu, dar este așteptată să apară în octombrie. Ea va fi publicată de editura Macmillan's Henry Holt & Co, care l-a descris pe Elton John drept „o legendă recompensată cu multe premii Grammy și un superstar excentric", dar și „cel mai longeviv cântăreț și compozitor din toate timpurile".

În ianuarie 2018, Elton John a anunţat că va susţine un „ultim" turneu, de trei ani şi care a debutat deja în urmă cu câteva luni, după care se va consacra educaţiei celor doi copii ai săi. Starul în vârstă de 71 de ani a explicat că nu pune capăt carierei de muzician, care a început în urmă cu mai mult de 50 de ani, şi că va continua să producă muzică.

Într-o carieră de cinci decenii, Elton John, în vârstă de 70 de ani, recompensat cu cinci premii Grammy, a reuşit să vândă peste 250 de milioane de albume în toată lumea şi a avut peste 50 de hituri TOP 40, devenind unul dintre cei mai de succes cântăreţi ai tuturor timpurilor. Elton John a fost unul dintre cele mai importante nume ale muzicii în anii '70, cu şapte albume consecutive No. 1 în Statele Unite şi şase single-uri No. 1. Succesul său a avut un impact puternic în muzica pop şi a condus la creşterea popularităţii pianului în rock'n'roll.

El continuă să fie un simbol al vieţii publice şi a fost foarte implicat în lupta anti-SIDA, după sfârşitul anilor '80. A fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 1994 şi a fost numit Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic în 1998.