Emeli Sandé, una dintre cele mai bune voci din ultimii zece ani din Marea Britanie, va susţine pentru prima dată un recital în România, pe scena Festivalului Cerbul de Aur, care va avea loc în perioada 22 - 25 august, în Piaţa Sfatului din Braşov.

 

Emeli Sandé, autoarea hitului „My Kind Of Love”, va concerta la Braşov pe 23 august, în ultima zi de concurs. Cu peste 340 de milioane de vizualizări în mediul online, 19 milioane de single-uri vândute, dintre care trei situate pe primul loc în topurile din Marea Britanie, patru Brit Awards, autoare şi coautoare a unor piese pentru mari artişti precum Alicia Keys, Katy Perry şi Rihanna, Emeli Sandé se numără printre cele mai importante şi iubite staruri ale industriei muzicale.

„Next to Me”, „Read All About It”, „Beneath you’re Beautiful” sunt câteva dintre hiturile care au putut fi auzite la radiourile din întreaga lume şi cu care Emeli a cucerit definitiv inimile ascultătorilor. Ascensiunea sa artistică a început în 2009, când a lansat, alături de rapperul Chipmunk, „Diamond Rings”, piesă ce a intrat direct în Top 10 UK Singles.

Albumul de debut, „Our Version of Events”, lansat în 2012, a ajuns pe primul loc în clasamentele britanice, la scurt timp de la lansare, doborând în acelaşi timp şi un record deţinut timp de 50 de ani de The Beatles, pentru cele mai multe săptămâni în Top 10. De asemenea, a primit şapte discuri de platină în Marea Britanie şi Irlanda, fiind cel mai bine vândut album în 2012 şi 2013.

În 2012, Emeli a cântat în faţa a 80.000 de spectatori şi a miliarde de telespectatori la ceremoniile de deschidere şi închidere ale Jocurilor Olimpice de Vară de la Londra.

După o perioadă de căutări şi redescoperire personală, Emeli revine în atenţia publicului cu „Long Live the Angels”, album pentru care a primit cel mai recent Brit Award, în 2017. În următorul an, Casa regală i-a acordat titlul de Membru al Ordinului Imperiului Britanic pentru servicii aduse muzicii.

În acest an, la scurt timp după recitalul de la Braşov, renumita artistă îşi va lansa cel de-al treilea album, „Real Life”, pe care este inclus şi single-ul „Extraordinary Being”, inclus pe coloana sonoră a filmului „X-Men: Dark Phoenix”.