Cântăreața Madonna le interzice fanilor să utilizeze telefoanele mobile în timpul concertelor incluse în turneul Madame X.

Turneul Madame X al cântăreței supranumite „regina muzicii pop" a început marți, în New York, și a surprins fanii prin regulile stricte. La intrarea în spațiul de desfășurare, spectatorii au fost obligați să își pună telefoanele mobile în pungi sigilate și dispozitiv de blocare. Odată închise în pungile speciale, telefoanele mobile au rămas la proprietari pe tot parcursul evenimentului. Cei care au cumpărat bilete au fost informați cu privire la interdicție printr-un mesaj trimis pe e-mail: „Utilizarea telefoanelor, a accesoriilor inteligente, a dispozitivelor de filmat nu va fi permisă în spațiul în care va avea loc concertul".

Decizia cântăreței americane a fost criticată de unii fani și de celebrități de la Hollywood.

„Este un gest ipocrit din partea Madonnei, având în vedere că oamenii au distribuit frecvent filmări din timpul turneelor precedente ale ei", a scris regizorul Willy Milan într-un mesaj pe platforma de micro-blogging Twitter.

Alt fan a spus că decizia este iresponsabilă, vorbind despre siguranța spectatorilor: „Având în vedere tragedia de la concertul Arianei Grande, există un motiv valid pentru ca oamenii să aibă telefoanele mobile la ei. Nu sunt de acord cu decizia Madonnei".

Pe 22 mai, un terorist s-a aruncat în aer la Manchester Arena, din Marea Britanie, la finalul unui concert al artistei americane Ariana Grande. 22 de persoane au fost ucise în atentatul revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Cu toate acestea, alți fani au spus că utilizarea telefoanelor în timpul concertelor îi împiedică să observe artiștii de pe scenă.

Madonna, în vârstă de 61 de ani, nu este singura care impune astfel de reguli. Cei mai mulți artiști au invocat aspectul economic, cererea pentru DVD-urile (Digital Video Disc) cu înregistrările turneelor scăzând după apariția platformelor online care le permit utilizatorilor să încarce clipuri video.

Alți artiști, precum Alicia Keys și Jack White, au interzis utilizarea telefoanelor mobile în timpul concertelor susținând că această practică anulează plăcerea interacțiunii directe dintre spectatori și cântăreți.

Considerată una dintre cele mai bune artiste pop ale tuturor timpurilor, numită şi Queen of Pop (regina muzicii pop), Madonna este şi cântăreața cel mai bine vândută în secolul XX, potrivit Recording Industry Association of America, cu peste 300 de milioane de albume vândute în întreaga lume. În martie 2008, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.