Fostul principe Nicolae și Alina Binder s-au căsătorit la Sinaia - Nunta prinţului dezmoştenit
Cununia fostului principe Nicolae cu Alina Binder a început duminică în jurul orei prânzului. Mașina cu care mirii au ajuns la Biserica „Sfântul Ilie” din Sinaia a fost întâmpinată de sute de oameni, care au venit cu flori, iar unii au și steaguri cu stema casei regale.
Sute de persoane au ieșit pe drumul care duce către Biserica „Sfântul Ilie” din Sinaia pentru a întâmpina alaiul de nuntași. Printre acestea se află și o familie care și-a prelungit sejurul la Sinaia pentru a asista la ceremonii.
„Eu sunt din Urlați. Am venit în Sinaia acum o săptămână și ne-am prelungit sejurul ca să putem vedea această ceremonie. Am lacrimi în ochi. Pentru că mama lui nu e alături de el. Trebuia să lase totul. O mamă pentru fiul ei lasă totul”, a declarat o femeie.
„Este un eveniment unic pentru care am venit special cu toată dragostea”, a afirmat o altă femeie.
O altă femeie așezată lângă biserică a spus că a venit din București special pentru a asista la ceremonii.
„E un eveniment în România care nu s-a văzut de mult timp. Am adus și flori. Sunt din București, am venit special. Le urez casă de piatră, să fie fericiți și așteptăm cât se poate de repede să vină în România și să ia coroana, să fie rege”, a spus aceasta.
Mirii au ieșit din mașină în aplauzele mulțimii. Oamenii au strigat „Nicolae” și „Fericire”.
Organizatorii au umplut lăcașul de cult cu buchete de hortensii și trandafiri albi, aceleași flori fiind așezate și pe treptele bisericii. În fața bisericii a fost amplasat un ecran mare pe care poate fi vizionată ceremonia.
Muzica a fost asigurată de Corul Operei române, care la intrarea miresei a cântat imnul mirilor „Vino din Liban, mireasă”.
Cununia a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului și un sobor de preoți. Au fost alese şase domnișoare de onoare, una dintre ele fiind sora fostului principe Nicolae. Petrecerea s-a desfăşurat la Cazinoul din Sinaia.
Potrivit biroului de presă al nepotului regelui Mihai, naşi sunt Liviu şi Simona Popescu, Constantin Filitti şi Alexandra Butculescu-Filitti.
Printre invitați se numără și generalul Gelaledin Nezir, omul care a stat în spatele funeraliilor Regelui Mihai.
Familia Regală a României nu participă la acest eveniment. Potrivit unui comunicat de presă al Familiei Regale, sâmbătă şi duminică, Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu fac o vizită în oraşele Soultzmatt şi Haguenau din Alsacia, Republica Franceză, la invitaţia oficială a autorităţilor celor două municipalităţi.
Are simpatia publicului
Reacția publicului strâns la Palatul Regal, atunci când Nicolae a mers să își prezinte omagiile la moartea Regelui Mihai, dar și în ziua înmormântării, a arătat că acesta beneficiază acum de simpatia pe care românii i-o purtau și Regelui Mihai. Asta în ciuda deciziei luată chiar de rege de a-l exclude pe Nicolae din succesiunea la Coroana României.
În 2015, Regele Mihai a decis să îi retragă titlul de „Principe al României" nepotului său Nicolae şi să îl excludă din succesiunea la Coroana României. Mama fostului principe, Alteţa Sa Regală Principesa Elena, a primit înştiinţarea acestei decizii, printr-o scrisoare personală trimisă de Majestatea Sa Regele. Nicolae era al treilea în ordinea de succesiune, după Mihai I şi Principesa Margareta. Odată cu retragerea titlului de „Principe al României", nepotul regelui a căpătat apelativul de „domnul Medforth-Mills".
Nicolae, în vârstă de 33 de ani, primise titlul de principe în 2010, iar din 2008 a participat la diferite acţiuni, ecologiste şi caritabile. Oficial, motivul excluderii lui Nicolae nu a fost clar: „În ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de «Principe al României» şi calificativul de «Alteţă Regală». De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României. Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei şi vieţii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală şi societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect şi mereu cu gândul la ceilalţi", se arăta în anunțul transmis de Casa Regală.
Nicholas Medforth-Mills ("principele Nicolae al României") este fiul principesei Elena a României şi a primit titlul princiar la 1 aprilie 2010, fiind al treilea în ordinea de succesiune dinastică.
În presă apăruseră informații că în spatele deciziei Regelui Mihai I stă o presupusă relație a nepotului său Nicolae cu o tânără pe nume Nicoleta Cîrjan, pe care ar fi lăsat-o însărcinată. Tot în acea perioadă, relațiile dintre Nicolae și unchiul său Radu s-au răcit foarte mult, devenind chiar tensionate, potrivit presei. Cât privește paternitatea copilului, ¨în cauza lipsei constante de cooperare din partea mamei presupusului meu copil, situația aceasta a rămas încă neclarificată. Până în acest moment, nu există nicio dovadă medicală care să susțină acuzele mamei¨, preciza Nicolae.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.